Igor Melher: Bilo bi lijepo osvojiti trofej

Kapetan Igor Melher je odmor dočekao u dobrom raspoloženju. Odmah po završetku jeseni s klubom je dogovorio produženje ugovora do 2014., a zadovoljan je i ostvarenim u prvom dijelu sezone.

- Ugovor je, mislim, potpisan na obostrano zadovoljstvo i jasno da sam zadovoljan što je to ekspresno riješeno, govori Melher.
- Naravno, zadovoljan sam učinjenim u prvom dijelu sezone. Da, netko će reći da se moglo i više, možda i jest s obzirom na pad u drugom dijelu jeseni, ali ja sam zadovoljan. Naime, ne treba zaboraviti da smo pripreme počeli s jako puno upitnika, budući da smo bili bez predsjednika i nove Uprave, dodao je Melher.

Zimsku stanku Zrinjski će provesti na diobi treće pozicije s 26 osvojenih bodova, a usto je izboren i plasman u polufinale Kupa.
- To je sigurno dobar učinak, još više kada se zna koliko smo imali težak ždrijeb u Kupu. Istina, bilo je nekih kikseva u drugom dijelu jeseni, gdje prije svega mislim na Olimpic i Rudar, ali opet ponavljam da trebamo biti zadovoljni. Ovo je i dalje jako mlada momčad, koja je u nekim utakmicama bila i previše mlada, ali završni učinak nam ipak daje razlog za zadovoljstvo, ali i za optimizam kada je drugi dio sezone u pitanju.

Do Europe, koja je označena kao prioritet, Zrinjski može na dva načina, a ni osvajanje prvog trofeja nakon 2009. nije nemoguća misija.
- Da, plasman u Europu nam je glavni cilj, no bilo bi lijepo i kada bismo nakon četiri godine opet osvojili trofej. Izborili smo plasman u polufinale Kupa i tu je sve otvoreno, baš kao i u prvenstvu gdje smo na diobi treće pozicije. Nadam se da ćemo se i pojačati, a sve kako bismo povećali naše izglede u lovu na Europu.
Kada su imena potencijalnih pojačanja u pitanju, imena Melher nije želio spominjati.
- To je ipak na struci i ljudima koji vode klub. Jasno, dosta toga će ovisiti i o odlascima, jer je logično da će nam biti nužan novi stoper ako ostanemo bez Markića, zaključio je Melher.

Mogu braniti još dugo

Igor Melher je ušao u 34. godinu života, a u tim godinama pitanja o kraju karijere su jednostavno nezaobilazna.
- Poznato je da karijere vratara bez problema traju nešto dulje. U svakom slučaju, ja se dobro osjećam, tako da sam uvjeren da na ovoj razini mogu braniti još dugo, barem još dvije godine. Kada ću točno završiti karijeru, ne znam, ali sigurno je da ću istu završiti u Zrinjskom, izjavio je Melher.

Uprava radi studiozno i planski

Igor Melher u Zrinjski se vratio 2008., a zanimljivo da je ovo već četvrti put da produžuje vjernost mostarskom klubu. Prethodni potpis je stavio u siječnju ove godine, a njegov primjer je sigurno najbolja potvrda ozbiljnosti novog klupskog rukovodstva. Naime, prije godinu dana Melher je također bio bez ugovora, no tada se s produženjem istog nepotrebno čekalo do početka priprema.
- Ova Uprava definitivno radi studiozno i planski, ali to je slučaj od njihovog dolaska u klub. Koliko sam upoznat, razgovori su obavljeni sa svim igračima, tako da se ništa ne želi prepustiti slučaju, izjavio je Melher.


Markiću ponuda ostaje otvorena do 10. siječnja

Pod Bijelim brijegom su odlučno krenuli u slaganje igračke križaljke za proljetni dio sezone.
Svjesni su u Zrinjskom da navijače mostarskog kluba najviše zanimaju imena potencijalnih pojačanja, ne kriju da se radi i na njima, no logično je da prvo moraju "protresti" postojeći kadar. Tako su na dnevni red prvo došli razgovori s igračima kojima su istekli ugovori - Igorom Melherom, Tonijem Markićem i Milanom Muminovićem, a nakon njih i sa svim ostalima.
Dogovor s Melherom i Muminovićem je postignut ekspresno, dok je odavno poznato kako je Markić, kojeg bi Zrinjski također želio zadržati, izrazio želju za odlaskom u inozemstvo. To ne znači da će Markić sigurno završiti u rubrici "otišli", još više jer je i on izrazio želju za ostankom u slučaju da ne pronađe zadovoljavajući angažman, tako da će, kako smo doznali, Markiću ponuda ostati otvorena do 10. siječnja, odnosno do početka priprema.

Dok je Markić po upitnikom, petoricu igrača već sada možemo karakterizirati "bivšim". To su Dario Krišto, Ivan Bubalo, Ivan Ferenc, Robert Grbavac i Mario Vrdoljak s kojima su dogovoreni sporazumni raskidi ugovora. Prva dvojica su jesenas igrala nešto više, ali ipak premalo da bi se njihov odlazak karakterizirao kao iznenađenje, dok su preostala trojica imala skromnu ili nikakvu minutažu - Ferenc je upisao samo tri nastupa, Grbavac tek jedan, dok 19-godišnji Vrdoljak nije ni dočekao službeni debi u dresu s lentom.

Raspudić: Nismo zvali Jusufbašića

"Zrinjski je zvao više puta...", izjavio je napadač GOŠK-a Sabahudin Jusufbašić za jedan sportski portal, što je iznenadilo klupsko rukovodstvo Zrinjskog.
- Respektiramo Jusufbašića i njegov jesenski učinak, ali on ipak nije naš cilj u zimskom prijelaznom roku. On je igrač GOŠK-a s kojim naš klub želi imati korektne odnose, tako da mogu sa sigurnošću reći da nijednog igrača GOŠK-a, a samim tim ni Jusufbašića, naš klub nije kontaktirao, izjavio je predsjednik Zrinjskog Marin Raspudić.

Dnevni list