Ibričić: "Želim u Hajduku završiti karijeru"

Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, Hajduk

Senijad Ibričić je na krovu svijeta. Dobro, ako ćemo malo prtjerivati i karikirati, ali da 25-godišnji reprezentativac BiH živi najljepše dane svog života priznao je i sam. Hajduk je na prvom mjestu, na pragu ulaska u Europsku ligu, a njega samo dani dijele od trenutka kad će po prvi put postati otac, piše sportnet.hr.

"Živim najbolje dane u životu. Ovo što se događa u Hajduku dodatno je uljepšao moj privatni život i činjenica da supruga i ja čekamo naše prvo dijete. Presretan sam s ovim što se dogodilo u četvrtak i što se događa na početku ove sezone, ispunjen sam do kraja."

"Ibro" ne dvoji što su ključni razlozi Hajdukovog preporoda na otvaranju nove sezone.

"I klub i grad su živnuli, sve je ljepše kad Hajduk pobjeđuje. Mislim da je sve počelo od prošle polusezone i osvojenog Kupa, a uprava na čelu s predsjednikom napravila je odličan posao ovog ljeta. Nisu prodali ni jednog važnijeg igrača, zadržali smo kostur momčadi i to je po meni najveći razlog ovakvih rezultata. Imamo i odličnog trenera koji je u godinu dana s nama napravio velike stvari i mislim da sad konačno imamo sve preduvjete da bi Hajduk u narednom periodu mogao biti pravi."

Biti najbolji igrač Hajduka velika je čas i odgovornost, no biti najdraži igrač ogromnoj većini navijača "bilih" posebno je priznanje.

"Nogomet se igra da daješ sve od sebe i pokušaš biti najbolji. Biti u ovakvom gradu i ovako velikom klubu najbolji igrač je za mene velika čast i veliko priznanje. Uvijek sam davao sve od sebe i očito se to na kraju i vrati."

Kakav je osjećaj biti Senijad Ibričić u Hajduku i Splitu?

"Više to ni ne mogu opisati, što god da kažem bit će suvišno. Ovo što sam u dvije godine u Splitu doživio i još uvijek doživljavam, mislim da se to ne može doživjeti nigdje. Kad ti pun Poljud skandira možeš samo biti ponosan na to i ja se zahvaljujem svima koji me podržavaju. Mogu im samo poručiti da ću i dalje davati sve od sebe i igrati najbolje što mogu. Nevjerojatno je koliko su ljudi ovdje vezani za Hajduk, čuo sam priče o tome, ali tek sad vidim što to zapravo znači. Čuo sam da je Split izbirljiv grad i da ne prihvaća svakoga, zato sam posebno ponosan."

Hajdukova "desetka" nije jedan od onih igrača koji jednom nogom igraju, a drugu čuvaju za inozemstvo. To je i jedan od ključnih razloga zašto navijači skandiraju njegovo ime i zašto ga toliko cijene.

"Svi planovi i moji i moje obitelji vezani su uz Split i ovdje želim živjeti i po završetku karijere. A ako mi se pruži prilika i završiti karijeru u Hajduku - ja nemam ništa protiv".

Razni su igrači dobivali nagrade i čestitke Hajdukovih navijača, ali malo je njih svoju odanost Hajduku pokazlo u trenutku kad je stigla prva inozemna ponuda. Da Ibričićev stav nije samo deklarativan, dokazuje njegov prijedlog upravi Hajduka.

"Klubovi me zovu, stalno stižu neke ponude, ali mi je glupo o tome uopće i pričati sad kad smo pred vratima Europske lige. Moj se stav zna već dvije godine i uvijek ga ponavljam. Našao sam se s predsjednikom nakon Uniree i rekao mu da bih već sad volio potpisati još jedan četverogodišnji ugovor nakon što mi istekne ovaj i ostao u Hajduku narednih osam godina. Ako Hajduk prihvati ono što sam tražio, a to nije ništa posebno, nemam ništa protiv da zaključim karijeru u Splitu."

Jasno je što motivira "Ibru" na ostanak u Hajduku, u situaciji kad većina igrača iz HNL-a sanja inozemni transfer.

"Hajduk sigurno ima veliku budućnost, 80% igrača su mladi igrači iz Splita i Dalmacije, iz Hajdukove škole. Realno gledajući Hajduk ima šansu biti ono što je bio Dinamo u proteklih 4-5 godina i ja bih želio biti dio toga."

Europska liga je pred vratima Hajduka, jesen u Europi donijela bi odličnu atmosferu, pun Poljud i puno lijepih trenutaka za Hajdukovu obitelj. Ibričić još ne želi razmišljati o potencijalnim protivnicima u skupini dok se ne odradi uzvrat protiv Uniree.

"Ne želim još razmišljati o protivnicima u skupini, moramo najprije završiti posao u Bukureštu. Najvažnije od svega je to što možemo imati šest velikih europskih utakmica, a to je ono za što mi igrači živimo i što ovaj klub i grad zaslužuju."

Senijad Ibričić svojim je igrama, ali i odnosom prema Hajdukovom dresu brzo postao "zaštitni znak" kakvog klub nije imao duže vrijeme. Igrač koji toliko daje na terenu, igrač koji je nosio Hajduk u minule dvije sezone i zaradio dvostruki naslov najkorisnijeg igrača HNL-a u izboru Sportnet Managera, pred vratima je ulaska među Hajdukove legende. Na tom putu nedostaju mu još samo trofeji i dobre europske predstave, a s Ibrom na čelu Hajduk je ove sezone na dobrom putu da ostvari oba cilja.

Bernard Jurišić