Ibričić prijeti napuštanjem reprezentacije

Senijad Ibričić, Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, Hajduk, Hajduk, Senijad Ibričić, Igor Tudor, Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, Senijad Ibričić, genova, Senijad Ibričić, Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, fk tuzla city
Ibričić je Dnevnom avazu rekaokako će u tom slučaju završiti reprezentativnu karijeru.

- Ne daj Bože da se to dogodi, ali ako Sušić zaista pokrene postupak, ne preostaje mi ništa drugo nego da se oprostim do reprezentacije. Svi znaju da sam uvijek želio igrati za BiH i uvijek sam jedva čekao okupljanja, ali sada sam zaista na vrijeme zamolio izbornika da me poštedi, i to s razlogom. Nisam spreman, treniram tek 15 dana i ne želim u Atlanti blamirati i sebe i reprezentaciju. Mislio sam da smo svi mi u reprezentaciji prijatelji, ali očito je da izbornik ima različite stavove prema igračima. Neke može poštedjeti, a neke ne. Ako me zaista kazni, idem iz reprezentacije, ali se iz sveg srca nadam da se to neće dogoditi, rekao je.

Podsjećamo, dolazak u Atlantu otkazao je golman Stokea Asmir Begović, umjesto kojeg je pozvan Ibrahim Šehić iz Željezničara. Begoviću je ovo drugo odbijanje poziva Sušiću.

U Atlanti neće biti ni Štilića i Džeke koji su dobili dovolu izbornika, dok Rahimić nije predao zahtjev za američku vizu. Boris Pandža izgubio je putovnicu.