I nogometaši Čapljine kandidati za Premier ligu BiH

Naime, ekipa Travnika će se narednih dana suočiti sa sankcijama UEFA-e, koje bi za ovaj klub mogle biti rigorozne. Razlog je navodno namještanje nogometnih utakmica koje je ovaj klub ''odradio'' na pripremama u Švicarskoj zajedno sa prvooptuženim u Tužiteljstvu, u Bochumu Antom Šapinom. Austrijski list Kurrier piše kako je Ante Šapina priznao kako je namještao utakmice NK Travnik zajedno sa Upravom, igračima i trenerima Travnika.

Zbog svega toga UEFA će Travničanima onemogučiti učešće u svim natjecanjima koji su pod ingerencijiom UEFA-e, te stoga Travničanima prijeti izbacivanje iz Premier lige Bosne i Hercegovine. Nogometni savez BiH, točnije komitet za normalizaciju dobiti će upute od UEFA-e vezane za izbacivanje NK Travnika iz lige.

Kako neslužbeno saznajemo  nakon izbacivanja Travnika iz Premier lige to jedno mjesto mogla bi popuniti drugoplasirana ekipa iz 1. lige Federacije ili 1. lige Republike Srpske. Točnije, na kraju sezone drugoplasirane ekipe gore navedenih liga odigrale bi majistoricu i pobjednik bi popunio ''prazno'' mjesto u Premier ligi BiH.

Drugoplasirana ekipa u 1. ligi Federacije BiH je momčad Čapljine koja ima tri boda prednosti nad ekipom Iskre, a četiri boda više od Jedinstva. Dva kola su do kraja sezone, odnosno 6 bodova je još u igri, tako da Čapljina uz malo sreće i znanja može u duel sa klubom iz Republike Srpske za popunu ''praznog'' mjesta u Premier ligi BiH.

U Republici Srpskoj naredne sezone u viši rang će ekipa Kozare koja ima čak 16 bodova prednosti nad drugoplasiranom ekipom Podrinja. Za drugo mjesto u 1. ligi RS-a osim Podrinja bore se još Radnik, Sutjeska i Proleter.

Hercegovina.info