I BiH želi Roberta Prosinečkog za izbornika

robert prosinečki

... u Rusiji, NSBiH mu neće ponuditi novi ugovor, javljaju bh. mediji.

Odluka će se znati 19. listopada kada je na rasporedu sjednica Izvršnog odbora, a očekuje se "džentlmenski rastanak poslije tri godine suradnje s Baždarevićem" jer on nije ispunio primarni cilj koji je imao u ugovoru - plasman u Rusiju, piše Goal.com.

Nakon što se rastane s Baždarevićem, Savez bi trebao oformiti radnu skupinu koja će pregovarati s kandidatima za novog izbornika, a nju bi trebali činiti Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz, te Zvjezdan Misimović.

Za sada su tri imena na listi želja, a glavni kandidata za izborničku klupu je Meho Kodro, proslavljeni bh. igrač koji vodi švicarski Servette. Kako doznaje Anadolu Agency, s Kodrom je već ostvaren neformalni kontakt i on je spreman na ozbiljne pregovore, a prepreke bi mogle biti odlični financijski uvjeti koje ima u Švicarskoj, ali i rad u sjajnom ambijentu koji ga sigurno neće dočekati na početku eventualnog novog mandata u BiH.

Ako s Kodrom ne bude postignut dogovor, čelnici Saveza će se okrenuti Robertu Prosinečkom, trenutačnim izbornikom Azerbajdžana kojeg žele i na klupi Slovenije, te Amaru Osimu.

Osim njih, u kontekstu novog izbornika spominjani su i Faruk Hadžibegić, Blaž Slišković i Sergej Barbarez. Prvi dvojac koče neuspješne ranije prilike na izborničkoj klupi, a Barbareza, ljubitelja navijača u BiH, izostanak ozbiljnijeg trenerskog angažmana.

Ime novog izbornika bit će poznato najkasnije do nove godine kako bi se mogao pripremiti za prijateljske utakmice reprezentacije u ožujku i imao vremena za slaganje momčadi koja će kroz Ligu nacija tražiti plasman na Euro 2020. godine.