FOTO/VIDEO  HVALA LEGENDO! Ivica Olić odlazi u igračku mirovinu

HVALA LEGENDO! Ivica Olić odlazi u igračku mirovinu
Hrvatski napadač Ivica Olić (37) najavio je prekid aktivne nogometne karijere. Olić je odlazak u igračku mirovinu najavio u razgovoru za 'Bild'.

‘Spreman sam objestiti kopačke o klin. Mislim da mogu napustiti nogomet čiste savjesti', kazao je bivši hrvatski reprezentativac dodavši: ‘Sretan sam, zabavljao sa sam se, imao sam puno uspjeha i mogu reći da sam davao sve na treningu i utakmicama. Za mene je bio san igrati na visokoj razini tako dugo.'

Olić je posljednju sezonu proveo u dresu TSV 1860 Münchena koji je nakon drame dodatnih kvalifikacija ispao iz druge u treću njemačku ligu.

‘Žao mi je što odlazim kada je klub ispao u treću ligu. Volim ovaj tradicionalni klub, ali u njemu postoje problemi već dulje vrijeme,' dodao je.

Olić je karijeru započeo u Marsoniji 1996. godine. Nakon Marsonije prešao je u Herthu, pa se vratio u Marsoniju, a potom je igrao za Zagreb u čijem dresu je 2002. slavio u hrvatskom prvenstvu. Jednu sezonu je proveo u zagrebačkom Dinamu, a potom je preselio u moskovski CSKA.

U Moskvi je osvoji tri ruska naslova prvaka, ali i Kup UEFA 2005. Iz Moskve je preselio u Njemačku gdje je igrao za HSV (2007-09, 2015-16), Bayern (2009-12), Wolfsburg (2012-15) i 1860 Munchen.

U karijeri je ukupno osvojio 13 trofeja, a u dresu Bayerna je dva puta poražen u finalima Lige prvaka. Za hrvatsku reprezentaciju je igrao od 2002. do 2015. upisavši 104 nastupa i postigavši 20 golova.

Olić je najavio kako će ostati u nogometu, ali još nije odlučio na kojoj funkciji.

‘Za početak krenut ću u proces dobivanja trenerskih licenci,' najavio je.