Humanitarna utakmica: HNK Brotnjo-HŠK Zrinjski 1:3

HNK Brotnjo Čitluk, HŠK Zrinjski
U sklopu ove akcije odigrana je humanitarna utakmica između HNK Brotnja i HNK Zrinjskog, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za opremanje radionice za djecu s poteškoćama u razvoju.

„Prodajom ulaznica prikupljamo novac za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju i za pokretanje radionice za djecu s poteškoćama u razvoju. Dakle cilj ove akcije je prikupiti sredstva za opremanje radionice za djecu s poteškoćama u razvoju, a željeli bismo i osvijestiti društvo da ta djeca nisu bolesna i da ih sve više uključimo u društvo i društvena događanja.", rekla je studentica druge godine Socijalnog rada Marija Prusina.

Pored rada s djecom s poteškoćama u razvoju studenti Socijalnog rada planiraju pokretanje vlastite udruge a u planu im je pored rada s djecom i rad sa starijim osobama. Sve svoje aktivnosti studenti planiraju izvršavati u suradnji s udrugom „Susret" iz Čitluka koja okuplja roditelje i prijatelje djece s poteškoćama u razvoju.

Sama utakmica bila je revijalnog karaktera ali sa dosta dobrih poteza, a gledatelji su u konačnici mogli vidjeti i četiri pogotka. Početni udarac na utakmici izveo je mali Ivan Miličević a na utakmici je priređen i oproštaj za Andriju Sušca iz Brotnja, koji će nastaviti raditi u klubu sa kadetskom ekipom.

Mada je rezultat u ovakvim susretima manje važan spomenimo i to da je Zrinjski pobijedio Brotnjo rezultatom 1:3. Plemiće u vodstvo dovodi Lendrić a na 0:2 povisuje Zadro. Benjamin Vladić uspio je smanjiti na 1:2 a Sušić postavlja konačnih 1:3.

„Stvarno nam je drago da možemo pomoći u ovakvoj humanitarnoj akciji za djecu s poteškoćama u razvoju i bilo nam je veliko zadovoljstvo pomoći našim dolaskom toj djeci, da imaju bolji život i naravno da ćemo se uvijek odazvati ovakvim akcijama.", rekao je nakon susreta trener Zrinjskog Slaven Musa.

foto i tekst: pogled.ba