FOTO  HŠK Zrinjski: Za vikend 8. Memorijalni međunarodni turnir „Miroslav Mican Kordić“

Turnir kadetskih momčadi igrat će se u subotu i nedjelju na dva terena stadiona HŠK Zrinjski pod Bijelim Brijegom i na njemu će nastupiti:Na turniru će sudjelovati: HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, HNK Tomislav, HNK Stolac, NK Neretva, HNK Neum, FK Velež, HNK Čapljina, FK Kozara, HNK Sloga, NK Brotnjo i HNK Vukovar.

Sutra će sudionici turnira posjetiti i grob pokojnog Miroslava Kordića, a na današnjoj konferenciji nazočnim novinarima su se obratili Dragan Perić, Franjo Džidić, Saša Papac, kćerka pokojnog Micana Maja, te njegov unuk Nikola,

Sam turnir je najavio čovjek koji je i nazaslužniji za njegovo održavanje, a to je šef omladinske škole HŠK Zrinjski Dragan Perić. Uz najavu Perić se zahvalio svima koji su ponogli održavanje turnira.

Nakon toga o životu i djelu pokojnog Micana govorio je legendarni nogometaš i trener Franjo Džidić. Bio je džentlmen, odličan nogometaš, još bolji trener i veliki čovjek koji je volio sve oko sebe, rekao je Franjo za Micana,

Ispred sudačke organizacije govorio je Berislav Markotić koji se osvrnuo na turnir, i izrazio nadu da će konačno neko iz Hercegovine dospjeti na međunarodnu sudačku listu.

Nakon toga riječ je dobio Saša Papac, nogometaš koji je učio od Micana i koji je u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri došao do velikog Glasgowa.

Na kraju su se svima nazočnima obratili kćerka i unuk pokojnog Micana. Oni su se zahvailili svima što organiziraju ovah turnir i čuvaju uspomenu na njihovog oca i djeda. Pri svemu su proradile i emocije, te su gospođi Maji potekle i suze.

Prve utakmice turnira igraju se u subotu od 9 sati. Polufinalni susreti turnira igraju se u nedjelju u 10 sati, dok je finale na rasporedu u 16:30 sati.

HERCEGOVINA.info