HŠK Zrinjski: Vrijeme je da nešto naprave i napadači

Sobzirom na ambicije, tri boda se nameću kao imperativ, baš kao što je bio slučaj protiv Leotara (1:0), jer bi novim domaćim kiksom Plemići pokvarili dosta toga dobrog što su ove jeseni napravili u gostima, gdje su u osam gostovanja osvojili respektabilnih jedanaest bodova upisavši samo jedan poraz, onaj od Borca (1:2) koji su doživjeli još 10. rujna, što je bio i posljednji u prvenstvu. U prijevodu, Zrinjski je neporažen već osam ligaških utakmica, što znači da je u "opasnosti" i rekord postavljen u sezoni 2008./2009., kada je Zrinjski u Premier ligi nanizao dvanaest utakmica bez poraza. Istina, za rušenje tog rekorda trebat će nanizati još pet utakmica bez poraza, ali to se ipak ne čini nemogućom misijom kada se zna da će četiri od tih pet utakmica Zrinjski igrati Pod Bijelim brijegom - prvu sutra protiv Rudara, zatim dvije na otvaranju proljeća protiv Travnika i Čelika, dok će četvrti domaći protivnik biti Željezničar, kojeg će Plemići ugostiti nakon utakmice protiv Olimpica na Otoci.

No, o tome kada za to dođe vrijeme, budući da se to danas čini kao "daleka budućnost", s obzirom da nakon sutrašnje utakmice protiv Rudara slijedi tromjesečna zimska stanka. Zrinjski, pak, istu želi dočekati kao ozbiljan pretendent za plasman u Europu, a to će sigurno ostati ako opravda ulogu favorita protiv Prijedorčana i osvoji nova tri boda.
Za niza koji traje već osam utakmica Zrinjski je uspio stabilizirati obranu, budući da je protiv Slobode (2:0), GOŠK-a (0:0), Velež (1:0), Slavije (2:1), Sarajeva (1:1), Kozare (0:0), Leotara (1:0) i Širokog Brijega (1:1) primio samo tri pogotka, zanimljivo čak deset manje nego u prvih šest kola, odnosno u utakmicama protiv Travnika (2:2), Čelika (3:1), Olimpica (2:4), Željezničara (3:3), Zvijezde (4:1) i Borca (1:2). No, ono što Slavena Musu sigurno ne može zadovoljiti je učinkovitost, jer je u posljednjih osam kola Zrinjski postigao sedam pogodaka manje (8/15) nego u uvodnih šest kola.

Razlog tome je prije svega što su izostali golovi napadača, odnosno onih kojima u opisu radnog mjesta stoji postizanje istih. Golgeterski post Amera Bekića traje već sedam kola, preciznije od utakmice protiv Slobode (2:0) u kojoj je 19-godišnji napadač postigao svoj četvrti pogodak u dresu Zrinjskog. Očekivalo se da će još uvijek "zelenog" Bekića rasteretiti Phil Jackson, no Kolumbijac još uvijek čeka na prvijenac za mostarski klub, iako je iza njega već šest utakmica u prvenstvu i dvije u Kupu. Istina, s obzirom da je počeo samo dvije utakmice, Jacksonova minutaža ne može se karakterizirati pravom prilikom, ali je isto tako činjenica da Jackson dobivene minute nije koristio na pravi način. Pehar, pak, ove sezone još uvijek čeka na prvenstveni prvijenac, no teško da njega i možemo karakterizirati napadačem, budući da je u devet ligaških utakmica u kojima je skupljao minutažu samo u dvije počeo u vrhu napada - protiv Željezničara (3:3) i Širokog Brijega (1:1).

Dnevni list