HŠK Zrinjski: Veliki promet-mala zarada

Zahvaljujući pobjedi nad davno prežaljenom Gradinom posljednja tri kola Plemići neće strepiti za opstanak, a navijači će se truditi što prije zaboraviti ovu možda i najgoru sezonu nakon ponovnog pokretanja kluba.

Na kraju prvog dijela prvenstva sve je izgledalo gotovo kao idealno. Zimu su Plemići dočekali na diobi 3. mjesta, a izboren je i plasman u polufinale Kupa BiH. Klub je od standardnih nogometaša napustio samo Igor Aničić iz osobnih razloga, a među Plemiće su došli: Poredski, Crnov, Jurina, Barišić, Gligorov, Graovac i Đurić.

Dodatni optimizam navijačima pred nastavak prvenstva donijele su dobre igre na pripremama sa velikim protivnicima poput Hajduka i Dinama.

Kako je proljetni dio odmicao vidjelo se da je Zrinjski napravio veliki promet, a sada se ispostavlja da od tog prometa nema zarade. Što više Plemići su sebi dozvolili luksuz da uoči utakmice sa Gradinom čak i strepe za goli premijerligaški život. Kormilo kluba napustio je Perić koji je napravio odličan rezultat u prvom dijelu sezone, a naslijedio ga je Branko Karačić. Ni novi šef struke nije puno toga učinio, ali ruku na srce i nije mogao sa obzirom na sve okolnosti.

Do kraja prvenstva su ostala još ta tri kola, a onda navijači očekuju veliko pospremanje. Nekim igračima se treba zahvaliti, i onda krenuti u potragu za igračima koji će u pravom smislu riječi biti pojačanja. Zaljubljenici u Zrinjski su već odavno siti onih koji defiliraju kroz klub, a čije su kvalitete ravne svakom drugom slučajnom prolazniku koga sretnemo na ulicama Mostara.

Na kraju ako je išta pozitivno u Zrinjskom ove godine onda su to navijači koji su čvrsto bili uz klub tijekom cijelog poražavajućeg proljetnog dijela prvenstva.

HERCEGOVINA.info