FOTO  HŠK Zrinjski: Utakmica sa reprezentacijom Hrvatske poklon navijačima

Nazočnim novinarima su se obratili dopredsjednici kluba Davor Martinović i Danko Šulenta. Na samom početku Martinović je istakao da utakmica nije upitna i da će se igrati 01. lipnja u 19. sati na stadionu HŠK Zrinjski u Mostaru i nastavio:

"HŠK Zrinjski se obratio NS BiH koji treba dati autorizaciju ove utakmice koja se igra pod ingerencijom FIFE. Nogometni savez BiH, odnosno odbor za hitnost je jednoglasno donio odluku za odigravanje utakmice,  a isto to je uradio i NS Hrvatske. Mi imamo dozvolu za odigravanje utakmice, a s obzirom da se radi o međunrodnoj utakmici 1. kategorije obveza je da se taj zahtjev prema FIFI treba poslati 60 dana prije održavanja utakmice, međutim to nije bilo moguće napraviti, jer je utakmica dogovorena u puno kraćem razdoblju. No, to ne znači odbacivanje zahtjeva, već može polučiti kao sankciju isključivo određivanje određene dodatne pristojbe od strane FIFE, ali mi se nadamo da do toga neće doći. Tijekom slijedećeg tjedna očekujemo i formalnu suglasnost od strane FIFE. Nogometni savez je odredio i suca utakmice, kao i sve druge službene osobe koje su tu neophodne za odigravanje susreta. Formirali smo i Organizacijski odbor koji će uraditi sve da ova utakmica bude istinski spektakl, kao što ista i zaslužuje“

Danko Šulenta je rekao da je do kontakata za odigravanje ove utakmice došlo još za vrijeme posjeta izbornika Igora Štimca klubu navijača Uvijek Vjerni u Mostaru, i za ovu utakmicu su upravo najzaslužniji Igor Štimac i klub navijača Uvijek Vjerni.

Prodaja ulaznica za utakmicu Zrinjski – Hrvatska počinje u ponedjeljak 27. svibnja. Za ulaznicu za tribinu u zapad u pretprodaji će biti 10 KM, a na dan utakmice 15 KM. Navijači na tribini istok za ulaznicu će platiti 5 KM. U Zrinjskom ističu kako će u prodaju pustiti 10 000 ulaznica za zapadnu i 2500 ulaznica za istočnu tribinu.

Na kraju su iz kluba naglasili da je ova utakmica poklon navijačima Zrinjskog koji su tijekom cijele sezone bili uz svoj klub.

HRT će pravti reportažu sa ove utakmice, a ona će biti prenošena uživo video linkom na našem portalu.

HERCEGOVINA.info