HŠK Zrinjski: Trijumf koji puni samopouzdanjem

HŠK Zrinjski, FK Borac, HŠK Zrinjski, FK Borac, KUP BIH, HŠK Zrinjski, ugovori

...donio puno više od pobjede koja praktički jamči plasman u četvrtfinale Kupa.
Gledano samo rezultatski, Zrinjski je u utorak napravio puno više od onog što su Pod Bijelim brijegom priželjkivali, no važnije od toga i činjenice da će se uzvrat u Banjoj Luci čekati rasterećeno jest to što je deklasiran lider i to ne samo rezultatom, nego i igrom, a takve pobjede vrijede puno više od "tri boda" ili "četvrtfinala". Takve pobjede pune samopouzdanjem, a isto je nužno za velike stvari.

- Pokazali smo dopadljivu igru, što je publika znala prepoznali, tako da je moje igrače često nagrađivala pljeskom. To naravno raduje, komentirao je nakon utakmice trener Plemića Branko Karačić.

- Sigurno da sam zadovoljan, čak i oduševljen ostvarenim rezultatom. U natjecanju kao što je Kup vrlo je važno što u prvoj utakmici nismo primili pogodak na domaćem terenu, a usto smo postigli četiri, tako da smo vrlo blizu četvrtfinalu, dodao je Karačić, a onda se odmah okrenuo onom što Zrinjskog čeka u subotu.

- I u ovoj utakmici smo dali priliku nekim igračima s manjom minutažom vodeći računa kako nas u subotu čeka još teža i u ovom trenutku važnija utakmica. U goste nam dolazi Zrinjskom tradicionalno neugodni Olimpic, možda najnezgodnija gostujuća momčad u Premier ligi, ali igra protiv Borca daje mi nadu kako ćemo napraviti ono što priželjkujemo, odnosno da ćemo novom domaćom pobjedom nastaviti lov na prvo mjesto, zaključio je Karačić.

U trijumfu protiv Borca igrom Zrinjskog opet je dirigirao Velibor Đurić, koji je, sada je to sasvim jasno, napokon uhvatio formu zbog koje ga je mostarski klub u zimskom prijelaznom roku prošle sezone vratio Pod Bijeli brijeg, Milan Muminović je opet bio odličan, baš kao i u Zenici, Zoran Brković je odigrao najbolju utakmicu u dresu Zrinjskog, no dva igrača treba posebno izdvojiti - Ivana Crnova i Igora Aničića.

Strijelac izjednačujućeg gola u Zenici igrom protiv Borca je sigurno vratio poljuljano samopouzdanje, tako da je to opet bio onaj Crnov koji je na startu sezone bio ponajbolji igrač Zrinjskog, dok je Aničić s dva pogotka, ali još više željom, trkom i angažmanom sigurno Karačiću pokazao da na njega može računati puno više nego u dosadašnjem dijelu sezone.

Uzvrat 6. studenog

Uzvrat protiv Borca na programu je 6. studenog, odnosno između dvije teške domaćem utakmice protiv Veleža i Sarajeva, a zbog toga rezultat prve utakmice sigurno još više dobiva na vrijednosti.

Aničiću leži Kup

Iza Igora Aničića je 25 službenih utakmica u dresu Zrinjskog, a u njima je mreže protivnika tresao deset puta. Zanimljivo, dok je u osamnaest prvenstvenih utakmica postigao samo dva pogotka, u sedam Kup utakmica strijelac je bio čak osam puta.

Dnevni list