HŠK Zrinjski: Trebalo je vremena da se sve posloži

HŠK Zrinjski-Drina
Tri posljednje utakmice u 2015.: Olimpic - Zrinjski 0:3, Zrinjski - Olimpic 5:0 i Travnik - Zrinjski 4:1. Uvjerljivo, nema što. Djeluje kao da je sve leglo na svoje mjesto..., s tim da Pod Bijelim brijegom malčice žale što se to nije dogodilo ranije.

- Možemo biti zadovoljni, rekao je šef struke Vinko Marinović, pa dodao: Ali ostaje žal za izgubljenim bodovima. U jednom trenutku otvorila nam se situacija na vrhu, mogli smo ostati na prvom mjestu, ali u nekoliko utakmica nismo bili pravi. U nekoliko poraza i remija igrali smo protiv ekipa od kojih smo bili bolji, ali nismo uspjeli doći do rezultata.

Kadar se pokazao - uravnoteženim. Savršenim - ne. Jedno se vrijeme s pravom govorilo o krizi realizacije, pa se i sam Marinović našao se pod velikim pritiskom. No, Uprava je odbila uskočiti u trend trenerskih smjena, ključna riječ bila je - strpljenje.

- Imamo zaista širok izbor igrača, pa Zrinjski sigurno može biti još bolji. Ispostavilo se da je bilo potrebno vremena da se sve posloži, ali evo..., tri posljednja kola pokazala su kako želimo da to izgleda.

Zima bi mogla donijeti promjene, ali sa sadašnjeg stajališta, one ne bi trebale/smjele biti prevelike.

- Sada je još rano, još nismo razgovarali po tom pitanju. Sve je moguće, pa i da će pojedini igrači dobiti ponude izvana. Vjerujem da nećemo propustiti dobru priliku na tržištu, ukoliko se ona ukaže.

Nije Marinović, da se primijetiti, htio ulaziti u analize po pozicijama, ali za jednu je siguran da je riješena. Mladi vratar Goran Karačić bio je sjajan, ali onda ga je snašao problem prepona koje je morao operirati. Struka ga očekuje na siječanjskom početku priprema, priče o eventualnom odlasku, operacija je zasada definitivno odagnala. A treba istaknuti i to da ga je iskusniji Filip Lončarić jako dobro zamijenio u posljednja tri kola godine...

- To imamo sigurno..., rješenje na poziciji golmana, potvrdio je Marinović, koji će kadar na zasluženi odmor službeno poslati danas.

- Imat ćemo u ponedjeljak zajedničku večeru, igrači će dobiti individualne programe, a prozivku ćemo vjerojatno obaviti 12. siječnja.

Natjecateljski će 2016. godina za Plemiće početi 27. veljače, kada će im u goste doći Sarajevo.

Međugorje kao zimska opcija

Definitivan plan zimskih priprema tek će se skovati. Zasada, spominje se tek jedna opcija. "Postoji mogućnost da pripreme odradimo u Međugorju. Jasno, ovisit će to i vremenskim prilikama..., a nama će najvažniji biti uvjeti, dobri tereni", rekao je Marinović.

Mešanović se izdvojio na vrhu

U posljednja tri kola realizacija je otišla na zavidnu razinu. Ukupno su rivali primili dvanaest komada, a nakon osamnaest kola na vrhu liste strijelaca izdvojio se jedan od strijelca iz Travnika, Jasmin Mešanović. On je zabio šest komada, jedan više od Ognjena Todorovića. Slijede Miloš Filipović (4), Stevo Nikolić, Vučina Šćepanović, Goran Zakarić (3), Neven Laštro (2), Oliver Petrak, Aleksandar Radulović, Pero Stojkić, Marin Vranjić (1). To je trideset pogodaka kojem treba dodati i autogol Bojana Regoja u porazu njegovog Olimpica. Obrana? Bila je sjajna. Primila je samo sedam pogodaka.

Dnevni list