FOTO  HŠK Zrinjski: Službeno predstavljen Ivica Barbarić

predstavljen ivica barbarić
Barbarić je na klupi HŠK Zrinjski već sjedio u dva navrata - prvo u sezoni 2001./2002., a zatim i kratko u proljetnom dijelu sezone 2002./2003.

U sezoni 2005./2006. odveo je NK Široki Brijeg do naslova prvaka BiH, bio je i u stručnom stožeru A reprezentacije BiH kada je istu vodio Miroslav Blažević, a posljednja dva trenerska angažmana imao je u Japanu gdje je vodio Ehime FC i Consadole Sapporo.

Na press konferenciji osim novoizabranog šefa struke Plemića Ivice Barbarića medijima su se obratili i predsjednik Upravnog odbora Denis Lasić i Izvršni dopredsjednik Danko Šulenta.

"Kao što sam rekao na domjenku povodom božićnih i novogodišnjih blagdana ambicije Zrinjskog se znaju. Zrinjski je aktualni prvak, vodeća momčad nakon prvog dijela sezone, i želi ostati na prvom mjestu. Kako bi se zadovoljile te ambicije željeli smo pojačati stručni stožer i uvjereni smo da smo to dobili u gospodinu Barbariću. Uvjeren sam kako će Zrinjski pored svih ostvarenih uspjeha posljednjih godina, s novim trenerom i novim stručnim stožerom napraviti jedan iskorak. Gospodin Barbarić ima punu potporu Uprave kluba, tako da sam siguran da će Zrinjski i u ovoj polusezoni napraviti jedan iskorak kako u domaćem prvenstvu, tako i u europskim natjecanjima", kazao je predsjednik HŠK Zrinjski Denis Lasić.

Dopredsjednik kluba Danko Šulenta istaknuo je zadovoljstvo angažiranjem Ivice Barbarića za trenera, te se zahvalio njegovom prethodniku na svemu što je učinio za Zrinjski.

"Nakon dugo vremena uspjeli smo uskladiti termine i dovesti Ivicu Barbarić za prvog čovjeka struke HŠK Zrinjski. Njegovom prethodniku gospodinu Vinku Marinoviću ovom prilikom se želimo zahvaliti na velikom uspjehu koji je ostvario u našem klubu i pozitivnom tragu koji je ostavio, te mu želimo sreću u novom sportskom izazovu. Puno je trenera željelo doći na klupu HŠK Zrinjski što svima nama koji radimo u klubu predstavlja čast i zadovoljstvo. Međutim, naš prvi izbor bio je Ivica Barbarić, zato je naše zadovoljstvo tim veće. Želimo napraviti novi iskorak, i sigurni smo da stručnost i kvaliteta koju naš novi šef stručnog stožera ima će nam to donijeti", poručio je Šulenta.

"Moram izraziti zahvalnost Upravi kluba koja mi je ukazala povjerenje da vodim Zrinjski. To je za mene velika čast, ali isto tako sam svjestan obveza koje su u skladu s ambicijama i ciljevima kluba. Ja mislim da je trenutačno Zrinjski najbolji klub u Bosni i Hercegovini. U samom početku, 2001. godine kada sam radio ovdje, klub je bio skromnih mogućnosti. Klub je napredovao, i taj napredak je kulminirao u posljednje tri godine, što se tiče rezultata, organizacije, financija i svega drugoga. Trudit ću se da opravdamo povjerenje Uprave kluba", naglasio je Barbarić i dodao:

"Evidentno je da ljestvica što se tiče rezultata podignuta jako visoko, ali cilj Zrinjskog je konstantno napredovanje, odnosno poboljšanje u svim segmentima. Kako u organizaciji, tako i u rezultatima. Znamo da ta obveza donosi pozitivan pritisak, ali ja mislim da je to pritisak koji mobilizira, motivira i čini te pripravnim da stvari činiš na najbolji mogući način".

"Dosta sam upoznat s igračima i ekipama u Premier ligi. Iako sigurno da to nije isto, kao kada si u direktnom kontaktu s igračima. No, mislim da neće biti problema oko uspostavljanja komunikacije između mene i igrača. Igrački kadar Zrinjskog je jako dobar, ali će biti određenih promjena, i to ćemo objaviti onda kada budu definitivno potvrđene", istaknuo je Barbarić.

Stručnom stožeru novog trenera Zrinjskog bit će priključen Ivan Bubalo, koji je vodio HNK Branitelj.

"Ostali treneri ostaju isti. Obaviti ćemo razgovor s njima, dogovorit ćemo oko podjele posla i obveza. Nadam se da ćemo biti uspješni. Inzistirat ću od ekipe da bude agresivna u ofanzivnom i defanzivnom dijelu, naravno sve u granicama nogometnih pravila. Također, tražim inteligentnu ekipu, koja će ono što vježbamo na treninzima prenijeti na teren, te da kroz sav taj rad pokušamo ostvariti zacrtane ciljeve", naglasio je trener Barbarić.

HERCEGOVINA.info