HŠK Zrinjski: Sljedeće sezone napadamo trofej!

Naravno da imam želju odraditi ugovor do kraja, ali poznato je da to ovisi o dosta toga, prije svega od rezultata, ali ni oni nekad nisu odlučujući", govori Karačić u intervjuu za Dnevni list.

U Zrinjskom mu isti definitivno nisu uzeti kao presudni faktor, jer je Karačić u dvanaest utakmica na klupi mostarskog kluba upisao šest poraza, četiri remija i samo dvije pobjede.

" Jasno da su rezultati u proljetnom dijelu sezone loši, kako oni prije mog dolaska, tako i oni pod mojom palicom. Ja od odgovornosti ne bježim, nikad nisam i nikad neću, ali smatram da se u završnici sezone ipak vidio evidentan pomak. Tako sam uoči utakmice protiv Olimpica (0:0, nap.a.) bio uvjeren da ćemo odigrati kvalitetno, a iskreno sam vjerovao i u pobjedu protiv Veleža (1:1) na zatvaranju sezone. Jednostavno, osjetio sam da se momčad diže, a to me puni optimizmom i kada je sljedeća sezona u pitanju, jer sam siguran da će Zrinjski imati vrlo važnu ulogu u prvenstvu", nastavio je Karačić.

"Plasman u Europu je prioritet, a naravno da sljedeće dvije godine želimo napasti i jedan od trofeja. To su ciljevi koje su pred mene postavili čelnici kluba i ja ću dati cijeloga sebe da Zrinjski te ciljeve i ostvari".

Sljedeća sezona neočekivano je postala još zanimljivija zbog činjenice što će Zrinjski ipak zaigrati u Europi, iako je prvenstvo zaključio tek na osmoj poziciji.

"Da, to nas je zateklo, ali bili bismo neiskreni kada bismo govorili da nismo sretni zbog toga. Zapravo, osjećaji su malo pomiješani, jer sam s jedne strane sretan što će Zrinjski nakon tri godine opet igrati u Europi, ali s druge strane sam istovremeno i malo zabrinut, s obzirom da zbog europskih utakmica nećemo imati prave pripreme, a one su temelj za sljedeću sezonu. Naime, prva utakmica nas čeka već 4. srpnja, odnosno već u četvrtom tjednu priprema kada bi igrači trebali biti pod najvećim opterećenjem".

Karačić već ima iskustva s ranim početkom sezone.

"Sa Slaven Belupom sam 2005. igrao Intertoto kup. Bili smo vrlo dobri, došli smo do trećeg kola i utakmica protiv tada vrlo jakog Deportiva, ali smo zbog loših priprema pali u prvenstvu. Zbog toga će ždrijeb biti vrlo važan, jer bismo dobivanjem nešto lakšeg protivnika mogli preuzeti rizik i ući malo "teži" u te prve utakmice. Da ne bude zabune, tko god nam bio protivnik, naš cilj će biti prolazak dalje, jer sam itekako svjestan uloga". Trener Zrinjskog kaže da ima vrlo dobru suradnju s čelnicima kluba. "Dogovor oko nastavka suradnje sigurno ne bismo postigli da je drukčije. Naravno, najviše sam u kontaktu s članovima predsjedništva, dakle s Marinom Raspudićem, Dankom Šulentom i Davorom Martinovićem, a njihova ambicioznost i odlučnost su razlog zbog kojeg vjerujem u ostvarenje zacrtanih ciljeva", rekao je Karačić.

Prva dva mjeseca na klupi Zrinjskog bila su dosta turbulentna za Karačića.

"Znao sam da bi mogla biti takva, jer sam momčad preuzeo u dosta specifičnom trenutku, samo dva dana uoči uzvrata polufinala Kupa protiv Željezničara (0:2). Nismo uspjeli izboriti finale, a nakon toga smo praktički igrali svaka tri-četiri dana, jer smo u manje od dva mjeseca odigrali ukupno dvanaest utakmica. Poznato je da smo i nakon utakmice protiv Zvijezde (0:2) odlučili napraviti određeni zaokret, a sve kako bismo na kraju sezone imali bolja saznanja što nam je činiti u ljetnom prijelaznom roku".

Sa slaganjem igračke križaljke Zrinjski je već krenuo.

"Čeka nas dosta zahtjevan posao. Naravno da smo u klubu puno razgovarali o eventualnim pojačanjima, ali treba vidjeti i koga ćemo sve uspjeti dovesti, odnosno tko će nas eventualno još napustiti. Primjerice, ja bih volio kada bi Hrvoje Miličević ostao, ali svjestan sam da je njegov odlazak više nego izgledan. Slična je situacija i s Marinom Aničićem, zbog čega i govorim da je slaganje momčadi dosta kompleksan posao", zaključio je Branko Karačić.

Dnevni list