HŠK Zrinjski: Slijedi novo iskušenje, ovog puta na Koševu

Dragan Perić, HŠK Zrinjski, Dragan Perić, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, Dragan Perić, HŠK Zrinjski, Dragan Perić, omladinska škola, Dragan Perić, obnovljene prostorije, Dragan Perić, Mehmed Baždarević

Trećim porazom ove sezone Plemići su prekinuli seriju pozitivnih rezultata, budući da su između prve i druge reprezentativne stanke nanizali pet pobjeda (Željezničar 1:0, Rudar 1:0, GOŠK 1:0, Sarajevo 3:1, Radnik 2:1) i jedan remi (Slavija 1:1), a uzroke istog trener Dragan Perić je pronašao u slaboj igri njegove momčadi.
- Podbacili smo. Nismo bili na razini koja se od Zrinjskog očekuje i to je glavni uzrok poraza od Čelika, izjavio je Perić.

- Opravdanja se uvijek mogu pronaći, ali nećemo ih tražiti. Jednostavno, momčad nije dala svoj maksimum. Znali smo da će s druge strane biti protivnik koji će, zbog situacije u kojoj se nalazio, krenuti agresivno i maksimalno motivirano, na to smo i upozoravali igrače, tako da smo morali biti jednako agresivni, ali umjesto toga u utakmicu smo ušli dosta mlako i tako dopustili Čeliku da u ranoj fazi utakmice povede. Imali smo dosta vremena da se vratimo u utakmicu, ali kako sam rekao u uvodu, nismo bili na željenoj razni, dodao je Perić.

Nije trener Plemića želio previše ulaziti u analizu utakmice nakon prospavane noći, jer smatra da je najveći problem bio u pristupu.
- Igrači moraju shvatiti da se moraju dokazivati iz utakmice u utakmicu i na to smo im skrenuli pozornost uoči jutrošnjeg (jučerašnjeg, nap.a.) treninga. Dobri rezultati su ih vjerojatno malo uspavali, ali ako žele nositi dres Zrinjskog, onda moraju znati da u svakoj utakmici moraju biti na sto posto. U Zenici nisu bili i to je, kao što sam već rekao, glavni uzrok poraza, jer kvaliteta, a mi smo sigurno kvalitetom ispred Čelika, do izražaja može doći samo uz željeni pristup.

Ovaj poraz nije se odrazio na plasman mostarskog kluba, ali jest na bodovnu prednost i zaostatak u odnosu na pratnju, odnosno klubove kojima gleda u leđa - Slavija je sada na samo bod zaostatka, dok je minus Zrnjskog u odnosu na Željezničar i Sarajevo narastao na četiri i šest bodova. Prvenstvu utrku Mostarci će nastaviti utakmicom protiv Rudara, no prije toga ih u srijedu čeka uzvrat osmine finala Kupa protiv Sarajeva. Podsjetimo, Zrinjski ima 3:1 iz prve utakmice, no daleko od toga da Plemići bezbrižno mogu čekati utakmicu na Koševu, kako zbog činjenice što će s druge strane biti lider premierligaške karavane, tako i zbog povijesti koja otkriva da Zrinjski nema baš dobra iskustva s branjenjem dva gola prednosti.
- Naš cilj je isti kao i prije prve utakmice, a to je plasman u četvrtfinale. Zbog prednosti koje imamo naši izgledi su sada nešto veći, ali naravno da ne smijemo ni pomisliti na opuštanje, jer nam je poraz od Čelika najbolja opomena. Na Koševu će to biti glavni preduvjet za željeni rezultat, ali osim toga bit će važna i igra, jer ne treba ni sumnjati da Sarajevo također želi u četvrtfinale, tako da će i domaći igrači dati svoj maksimum, kazao je Perić, koji će opet biti prisiljen mijenjati zadnju liniju.
- Nećemo moći računati na Peru Stojkića, koji je u Zenici, prema mom mišljenju, prestrogo dobio crveni karton, no u kombinacije će se vratiti Anto Radeljić i Marin Aničić, na koje nismo mogli računati protiv Čelika, zaključio je Perić.

Dnevni list