HŠK Zrinjski: Slavija je kvalitetna ekipa, ali mi smo kvalitetniji

Živjet će u nama dok Neretva teče, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, FK Slavija
Mostarcima su u prilog išli i rezultati najvećih konkurenata, pa Plemići sada imaju šest bodova više od Širokog Brijega, sedam od Sarajeva, te čak devet bodova više od Željezničara.

U osmom kolu Premier lige u Mostaru će gostovati momčad Slavije koja je u četvrtak na svom travnjaku svladala Sarajevo.

"Slavija u dosadašnjem tijeku sezone ima samo jedan poraz, što pokazuje se radi o kvalitetnoj ekipi. Trener Darko Vojvodić podigao je razinu borbenosti ekipe i disciplinu na veću razinu. Oni će u nedjelju sigurno pokušati dati sve od sebe, kako bi u Mostaru ostali neporaženi. Međutim, naš su cilj tri boda kako bi potvrdili pobjedu iz Prijedora", kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Jedini pogodak u Prijedoru postigao je Ognjen Todorović kojemu je to bio prvi pogodak u sezoni.

"Protiv Slavije idemo na pobjedu. Slavija je neugodna ekipa koja prima malo golova i dosada su osvojili 12 bodova što je za mene iznenađujuće. Imaju u svojim redovima kvalitetnih igrača, ali smatram da smo mi kvalitetniji i da ćemo slaviti u nedjelju", istaknuo je Ognjen Todorović.

Trener Vinko Marinović pratio je ogled Slavije i Sarajeva u Istočnom Sarajevu u kojem je domaćin slavio s 1:0.

"Slavija je odigrala veoma disciplinirano i borbeno, te je i nagrađena pobjedom za takvu igru. Imaju dosta iskusnih igrača, kao i brzih igrača u napadu, a posebnu pozornost moramo obratiti na prekide jer imaju dosta visokih igrača. Pokušat ćemo neutralizirati njihove kvalitete, i nadam se da ćemo kao i u utakmicu u Prijedoru stvoriti dosta šansi i popraviti realizaciju", riječi su trenera Zrinjskog.

Tijekom tjedna čak tri trenera u Premier ligi ostala su bez posla. Davor Mladina nije više trener Širokog Brijega, Miomir Odović Željezničara, kao i Dženan Uščuplić Sarajeva.

"Ljudi koji vode klubove najbolje znaju što trebaju da rade i oni donose odluke. Mi treneri uglavnom zavisimo od rezultata. Ove sezone kada ispada šest ekipe i svaka utakmica je odlučujuća još je veći pritisak i na trenere i na igrače", komentirao je Marinović smjene trenera u Premier ligi.

Za utakmicu sa Slavijom trener Zrinjskog neće moći računati na Olivera Petraka, pod znakom pitanja je nastup Steve Nikolića, a u konkurenciju se vraća Vučina Šćepanović koji u Prijedoru nije nastupio zbog tri žuta kartona.

Susret Zrinjski - Slavija igra se u nedjelju u 18 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.

pogled.ba