HŠK Zrinjski: Slaven Musa ipak zadovoljan

U Gradačcu su Plemiće minute dijelile od pobjede, ali protiv za Zrinjski tradicionalno neugodne Zvijezde osvojen je samo bod.
- S obzirom da smo do 88. minute vodili 1:0, naravno da žalim zbog pobjede, iako je remi možda najrealniji. Zvijezda je u nastavku dominirala i iako nije stvarala prilike, na kraju je uspjela poravnati, izjavio je Musa, koji je usprkos ispuštenoj pobjedi bio zadovoljan. - Na neke igrače nismo mogli računati zbog kartona (Stojkić, Selimović, nap.a.), na neke zbog ozljeda (Sušić, Gagro), neke smo odlučili malo odmoriti (Džidić), a neke ostaviti na klupi (Lendrić). Usprkos svemu tome, odigrali smo dobru utakmicu i potvrdili da nas je jako teško pobijediti. Ova utakmica je najbolji pokazatelj da imamo širinu, tako da možemo osvajati bodove kada i nismo kompletni. To je ono što me najviše zadovoljava, dodao je Musa.
Iako se radilo o ogledu momčadi koje više nemaju rezultatskog imperativa, Musa kaže da motiva nije nedostajalo ni kod jedne momčadi.
- Protivnik je bio izuzetno motiviran, a ja sam u najavi utakmice kazao nama motiva ne manjka. Isti će slučaj biti i u sljedećim utakmicama.
Prvi put ovog proljeća Mario Ivanković je igrao svih devedeset minuta, dok je u početnom sastavu opet, kao i u utakmici protiv Slobode, bio 18-godišnji Hrvoje Miličević.
- Najvažnije je da Ivanković igra bez bolova, jer njegovo iskustvo nam puno znači. Miličević je, pak, opet odradio dobar posao, ali to se od njega i očekuje.
Usprkos teškom rasporedu, odnosno činjenici da su u deset proljetnih kola imali dva gostovanje više, Plemići su osvojili respektabilnih sedamnaest bodova, a u posljednjih pet utakmica cilj je taj učinak još više popraviti.
- Idemo utakmicu po utakmicu, a cilj je osvojiti što više bodova. Pod Bijelim brijegom nas čekaju utakmice protiv Travnika, Leotara i Drine u kojima ćemo jasno tražiti pobjede, ali isti je slučaj i s gostovanjima kod Željezničara i Širokog Brijega. Radi se o klubovima iz vrha, ali prema mom mišljenju, ti klubovi nisu kvalitetniji, što najbolje potvrđuje proljetni učinak, zaključio je Musa.

Lendriću tek četiri minute

Ivan Lendrić još uvijek je na deset pogodaka na koliko je i bio nakon 19. kola kada je s dva pogotka Sarajevu preuzeo vrh liste strijelaca. No, u posljednjim utakmicama nije se ni naigrao. Protiv Budućnosti i Rudara je ostao bez minutaže, dok je u Gradačcu dobio tek četiri minute u završnici utakmice zamijenivši Vladu Zadru.
- Lendrić je klasa, naš prvi napadač, ali poznato je da nas napušta po završetku sezone, tako da je logično da priliku dajemo i drugim igračima. U Gradačcu je od prve minute krenuo Mile Pehar, a odigrao je vrlo dobro, ne samo zbog pogotka koji je postigao, izjavio je Musa.

Zanimljivosti...

- Mile Pehar u 21. premierligaškoj utakmici postigao prvi prvenstveni pogodak;
- Marko Rašo u 75. minuti ušao umjesto Hrvoja Miličevića i upisao službeni debi za Zrinjski;
- Mario Ivanković prvi put u nastavku prvenstva na terenu proveo svih devedeset minuta;
- Hrvoje Miličević drugi put ove sezone krenuo od prve minute;

izvor: Dnevni list