HŠK Zrinjski:Skuplji su, igraju u puno boljoj ligi, ali nismo bez šansi

Zrinjski-Olimpic 3 0
S druge strane naći će se respektabilan protivnik, ali to ne znači da su Plemići unaprijed odustali. Naprotiv. Veznjak Tomislav Tomić smatra da on i društvo imaju dobru priliku protiv Legije u Mostaru ostvariti rezultat vrijedan pažnje.

Zrinjskom malo tko daje velike šanse protiv prvaka Poljske, ali Mostarcima nitko ne može oduzeti nadu. Vjeruju Plemići da će ako ništa namučiti Poljake, a samopouzdanje su mogli crpiti i iz netom završenog Europskog prvenstva na kojem je viđeno podosta iznenađenja. A nimalo beznačajan detalj u "nabrijavanju" za prvi susret 2. pretkola Lige prvaka s Poljacima, smatra Tomislav Tomić, je i domaći niz neporaženosti koji u prvenstvu traje već 47 utakmica.

- Zna se kako igramo kod kuće. Zato i imamo taj niz bez poraza u prvenstvu. Naravno, pokušat ćemo pobijediti i ovog puta, to je uvijek cilj, a hoćemo li uspjeti, to je druga stvar. U svakom slučaju, vjerujem da uz veliku podršku s tribina možemo do povoljnog rezultata, ocijenio je Tomić koji tvrdi da su Pod Bijelim brijegom jako dobro upoznati s vrlinama protivnika.

- Znamo da su skupa ekipa, da redovito igraju Europu. Sjećam se dobro i onih utakmica sa Celticom, kada su bili bolji ali su izbačeni (igrali s igračem koji nije odradio crveni karton iz prošle sezone , op. a.). Na kraj krajeva, dolaze iz lige koja je puno bolja od naše.

Dobro je veznjak Zrinjskog upoznat i s aktualnim pojedinostima vezanim za poljskog prvaka...

- U Legiji je dio karijere proveo i moj bivši suigrač iz Željezničara, Marijan Antolović. On kaže da su dosta mijenjali ove sezone i da im u prvoj utakmici neće igrati najbolji igrači, ali to što se nas tiče ništa ne mijenja.

Plemićima je najvažnije da su u pripremama djelovali dobro..., a ostvarene su četiri pobjede u isto toliko utakmica - Neum 5:1, Split 4:2, Cibalia 1:0, Olimpic 3:0. Pobjeda je upisana i u duelu s Čapljinom (4:0), ali to je bio susret u kojem je struka koristila samo igrače koji nisu dobili minutažu u generalnoj probi s s Olimpicom...

- Dobro smo izgledali u pripremama, u svakoj utakmici imali smo dominantan posjed, a što je jako važno, tjelesno smo spremni. Nije to značajno drukčija momčad u odnosu na onu iz prošle sezone..., rekao bih da je najveća razlika to što više nemamo Zakarića na krilu. Ali došli su neki novi igrači, a pojedini, poput Jakovljevića, već djeluju kao da će biti značajna pojačanja. Uzimajući u obzir što su radili drugi, mislim da opet imamo kadar za sami vrh Premijer lige. Sarajevo se najviše pojačalo, dok recimo Želji ne dajem neke posebne šanse.

Zrinjski je zaista izgledao uvjerljivo ovog ljeta, ali treba uzeti u obzir i snagu protivnika u pripremama..., nisu baš svi bili na nekoj posebnoj razini.

- Možda je u pripremama nedostajala jedna jača utakmica, jedan protivnik bliže kvaliteti Legije, čisto da vidimo kako bi to izgledalo, ali mislim da smo kvalitetno iskoristili provjere koje smo odradili.

Taj izostanak jedne jače utakmice donekle krije i odgovor na pitanje kako će Zrinjski igrati protiv rivala koji će vjerojatno tražiti veći posjed?

- Kao što sam rekao, u Mostaru uvijek želimo igrati napadački, ali ovo je ipak nešto drukčija utakmica. Teško da će se dogoditi da ih odmah na startu pritisnemo, jer treba biti oprezan i ne dozvoliti da nam se potkrade neka greška..., smatram da bi to bilo kobno napraviti i na njihovoj polovini. Ali opet, ne bi se trebali ni do kraja povući. Morali bi stati čvrsto, a ako osjetimo da možemo, krenut ćemo naprijed. Po meni će najvažnije biti sačuvati mrežu, ne primiti gol.

Uskoro počinje i prvenstvo, no Tomić tvrdi da on osobno, ali i ostatak svlačionice, trenutno razmišlja samo o Poljacima.

- Da, prvenstvo počinje uskoro, ali trenutno nitko od nas ne razmišlja ni o čemu drugom, nego o Legiji. Želimo uživati u dvije utakmice Lige prvaka koji su ipak nešto posebno. Bit će vremena razmišljati o prvenstvu.

Peko možda i zaigra

Ofenzivac Ivan Peko je u prijateljskoj utakmici s Olimpicom slomio mali prst ruke, no u klubu su jučer svejedno gajili nadu da će zaigrati protiv Poljaka. Ne bi igrao s gipsom, nego sa zaštitom za ruku kojom bi imobilizirao lom. Nešto slično vidjeli smo nedavno na Europskom prvenstvu, gdje je Francuz Patrice Evra zaigrao usprkos neugodnoj ozljedi šake.

Dnevni list