HŠK Zrinjski: Šest godina bez pobjede na Pecari

U tom ogledu trener Mostaraca je još jednom iznenadio sa sastavom ove sezone i to tako što je odlučio početi s Veliborom Đurićem, iako povratnik u redove Zrinjskog nije odigrao ni minute u osam pripremnih utakmica, a iznenađenje je bilo i pomicanje Ivana Crnova na desnu stranu veznog reda, odnosno poziciju na kojoj ga nije koristio u pripremana. Što, pak, Perić smjera za nedjeljni hercegovački derbi na Pecari? Sastav će sigurno biti drukčiji s obzirom da je spomenuti Đurić protiv Leotara dobio treći žuti karton, ali teško da će izostavljanje Đurića biti jedina promjena za Široki Brijeg.

ZADNJA LINIJA
Igor Melher uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutom, ali zadnja linija koju su činili Gligor Gligorov, Anto Radeljić, Daniel Graovac i Josip Sesar nije ulijevala sigurnost, baš kao i u posljednjoj provjeri u pripremama protiv Sarajeva (2:2). Marin Aničić, koji je propustio pet posljednjih ogleda u pripremama, utakmicu protiv Leotara je odgledao s klupe, ali ozljeda je stvar prošlosti i zbog toga treba očekivati Aničićev povratak u sastav, vjerojatno umjesto Graovca, iako je protiv Leotara puno propusnija bila strana na kojoj je bio Radeljić. Na bočnim pozicijama Perić ima jako puno mogućnosti, ali ipak ne vjerujemo da će micati Gligorova i Sesara.

VEZNI RED
Za pretpostaviti je da će on doživjeti najveće promjene u odnosu na Leotar. Zbog kartoniranog Đurića na jednu promjenu Perić će biti prisiljen, dok je od preostale četvorice, dojma smo, siguran samo Hrvoje Miličević. Crnov je dobro igrao u pripremama i njega opet treba očekivati u sredini terena, a vjerujemo da će ovog puta početi i Vučina Šćepanović, koji je vrlo dobro odigrao u završnici utakmice protiv Leotara. To bi moglo značiti da će mjesto u sastavu izgubiti protiv Trebinjaca indisponirani Filip Arežina, iako se, jasno, Perić može odlučiti i da trojac u sredina terena opet čine Miličević, Arežina i Šćepanović, što je bio slučaj protiv Dinama, ali i u jesenskoj utakmici protiv Širokog Brijega. Lijeva strana? Žuržinov nije bio dobar protiv Leotara, ali ipak ne vjerujemo da će ga Perić micati, a tko će ordinirati po desnoj strani, možda najviše ovisi o izboru trojke u sredini terena.

NAPAD
Amer Bekić nije bio strijelac protiv Leotara, iako je u toj utakmici bio jedan od najraspoloženijih Plemića. Mile Pehar se tek vraća nakon ozljede, tako da Perić vjerojatno samo dvoji između Bekića i Matije Poredskog.
Bilo kako bilo, izgledi za pogoditi sastav za Široki Brijeg nisu veliki, prvo zbog činjenice što Perić kroz pripreme nije ni tražio idealnih 11, ali više zbog nikad šireg izbora igrača.

Šest godina bez pobjede

Puno je vremena prošlo od posljednjeg trijumfa Zrinjskog na Pecari. Bilo je to u svibnju 2007. kada su Mostarci slavili 2:0 golovima Krešimira Kordića i Zorana Rajovića, nakon čega je Široki Brijeg upisao pet vezanih trijumfa. Prošle sezone Plemići su pod trenerskom Palicom Slavena Muse bili vrlo blizu pobjede, ali bod Širokom Brijegu (1:1) u posljednjoj minuti je donio Wagner.

Perić: Željo bez prednosti

Neće Pod Bijelim brijegom imati puno vremena za analizu nedjeljnog derbija na Pecari, jer ih samo tri dana kasnije na Grbavici čeka prvi ogled polufinala Kupa protiv Željezničara. Kako branitelj naslova već u subotu gostuje u Banjoj Luci, ispada da će Željezničar imati dan vremena više za odmor, ali Perić u tome ne vidi problem.
- Toj činjenici ne treba davati veliku važnost. Tek smo na startu drugog dijela sezone i apsurdno je govoriti o umoru, izjavio je Perić.