HŠK Zrinjski: Sarajevo iznimno cijenimo, ali možemo do dobrog rezultata

Stadion HŠK Zrinjski, NK Travnik, HŠK Zrinjski, FK Sarajevo, Vinko Marinović
U Zrinjskom su uvjereni da imaju snage za još jednu pobjedu, bez obzira što će s druge strane stajati aktualni prvak.

Dugo vremena Zrinjski ne zna za pobjedu protiv Sarajeva, no tradicije su tu..., znate već za što. Devet utakmica zaredom, uključujući i dva Kup ogleda, Plemići ne znaju za pobjedu protiv Bordo tima. Posljednja se dogodila u listopadu 2012., u Kupu, a da bi se sjetili prvenstvene morali bi se vratiti do ožujka 2011. Pa ipak, možda bi trebalo krenuti korak po korak, pa najprije istaknuti do da Mostarci za pozitivan prvenstveni rezultat na Koševu ne znaju već godinama. Posljednji datira iz šampionske 2005., a bilo je riječ o trijumfu 3:2 - zanimljivo, tada su Plemići posljednji puta zabili u Premier ligi na Koševu.

Nema nikakve sumnje da u Mostaru dobro znaju komu idu na noge, pa tako šef struke Vinko Marinović najavljuje možda i nešto drukčiji pristup.
- Probat ćemo nešto drukčije, ipak igramo sa Sarajevom. Bit će to male preinake, imam sve u glavi, ali ne bih te ideje iznosio u javnost, rekao nam je.
Trijumf Sarajeva nad Širokim je, jasno, gledao...

- Ne bih baš komentirao kako je Široki trebao ili nije..., ali bilo je evidentno da ih je Sarajevo u drugom dijelu nadigralo. Sabili su ih u šesnaest i nakon prvog pogotka dobili krila. Nije bilo bloka u sredini i po bokovima da zaustavi napade Sarajeva.
Istaknuo je još jedan detalj.

- Preokret se dogodio ponajviše zahvaljujući Stojčevu, koji je digao igru Sarajeva na višu razinu. I Radovac je bio jako dobar, ali mislim da je Stojčev bio taj koji je odlučio.

Ono što Marinovića donekle može ohrabriti činjenica je da je to bio posljednji susret Stojčeva za aktualne prvake - karijeru će nastaviti u Grčkoj.
- Stojčev je po meni možda i najbolji igrač na toj poziciji u BiH, a bez obzira što Sarajevo ima kvalitetan kadar, teško će nadoknaditi njegov izostanak. I za Cimirota se priča da bi mogao napustiti Koševo, ali to koliko znam još nije sigurno.
U njegovom taboru sve je u najboljem redu. Posljednji treninzi protječu bez problema. Kadar je kompletan.

- Srećom nema nikakvih problema s ozljedama. Vratili su nam se Todorović, Radulović i Filipović, sada definitivno imamo više opcija. Do sada smo koristili skoro neizmijenjenu startnu postavu, mijenjali smo samo u zadnjoj liniji, ali svejedno nismo primili gola, zbog čega možemo biti posebno zadovoljni.
Dakle, Zrinjski na Koševo ide u jednom dobrom raspoloženju.

- Idemo mirni na ovo gostovanje, rekao bih. Da, u igri treba još popraviti neke stvari, ali imamo devet bodova iz tri utakmice, a to je najvažnije. Sarajevo iznimno cijenimo, ponovno imaju onu svoju igru, ali uvjeren sam da možemo do dobrog rezultata.

Promjena termina: Igra se u petak

Na Koševu se za vikend igra Liga prvaka za žene, pa će derbi na Koševu biti odigran u petak sa početkom u 20 sati. Jučer je to i službeno potvrđeno. U Zrinjskom s time nemaju problema, posebno sa satnicom. Naime, derbi Sarajevo - Široki odigran je u ranijem terminu, što zbog visoke temperature u najmanju ruku nije bilo idealno.

Dnevni list