HŠK Zrinjski: Sanjali smo i još uvijek sanjamo

Zrinjski Sloboda

Sve je u radu i u ulaganju, i rezultat mora doći. U skupine Lige prvaka plasirao se Maribor. Isti taj Maribor koji je u 2. pretkolu izbacio Zrinjski iako su Plemići bili bolji u obije utakmice od prvaka Slovenije. Nedostatak sportske sreće, neiskustvo ili možda nešto treće presudili su Zrinjskom da ovih dana skupa sa svojim navijačima euro nogomet gledaju na malim ekranima.

Mrvicu utjehe Plemići mogu potražiti u činjenici da je jučer Luka Modrić proglašen za najboljeg veznjaka u Europi. A upravo je preko jedne sezone u Zrinjskom Luka krčio svoj put prema jednom od najboljih nogometaša svijeta. Te godine sanjali smo da će Zrinjki nekada biti prvak. Kako to gordo zvuči biti najbolji u svojoj državi i slaviti sa svojim navijačima.

Realno u ta vremena Zrinjski je bio prosječan klub koji nije osvojio ništa. Navijači su sanjali da će se to jednoga dana promijeniti, te da će Mostarska zvona zvoniti u čast prvaka. Isti ti navijači su u par navrata čistili od smeća i korova svoje stajanje. U to vrijeme navijači su bili sretni jer imaju svoj Zrinjski i sanjali su i maštali o ljepšim danima.

Put ka ljepšim danima trasirao je tadašnji alfa i omega kluba gospodin Zdenko Džidić koji je na stotu obljetnicu skupa sa trenerom svih trenera na ovim prostorima Franjom Džidićem klub doveo do prve povijesne titule prvaka. Ono što se sanjalo svih onih ratnih i poratnih godina napokon se i ostvarilo.
Navijači kao navijači nakon velike i burne proslave počeli su sanjati neke druge snove. Za to vrijeme do danas Zrinjski je osvojio još četiri titulu prvaka i jedan nacionalni kup. Bez obzira na sve što pričaju i pišu federalni mediji Zrinjski je sa osvojenih 5 titula najtrofejniji i najbolji klub u BiH. Titule koje su navijači sanjali redale su se kao na traci, i nekako je realno bilo da se napravi nešto više i van granica države.

Za to nešto više treba puno truda i rada, a naravno i novca bez koga se danas ne može ništa. Nogomet se nekada igrao iz ljubavi, a danas se sve vrti oko novca. Navijači kao navijači nastavili su sanjati još veći Zrinjski. Parirali su Plemići u Ligi prvaka velikim momčadima kao što su Slovan, Legija i Maribor, ali još uvijek nisu dočekali taj iskorak. Igrajući te euro utakmice navijači su sanjali novi moderan stadion na kome će biti sigurni od zmija i koji neće morati čistiti od korova.

Nakon svih ovih godina i osvojenih titula navijači i dalje sanjaju nov i funkcionalan stadion na kome će se moći igrati europske utakmice, ali i stadion na koga će na sve utakmice moći doći sa svojim obiteljima pružati potporu svojim Plemićima.
Danas je Zrinjski veliki klub sa vojskom svojih navijača popularnim Ultrasima koji su uz Plemiće na svakoj utakmici. Zrinjski može biti ponosan na svoje navijače, jer oni su njegova najveća snaga. Zrinjski može biti ponosan i na svoje legende Tikija, Maku, Krešu, Džidu, Šunku, Maru i na sve ostale koji su s ljubavlju nosili sveti dres s lentom.

Nakon svega navijači sanjaju nešto više. Europa je tu, na samo korak od nas i vjerojatno će današnja Uprava stvoriti uvjete da navijačima ostvari snove. U te snove se uklapa i moderan stadion koji će biti funkcionalan i uvjetan da se na njemu igraju europske utakmice. Zrinjski i svi njegovi navijači zaslužili su taj pomak od bilo koga drugog na ovim prostorima.

Sanjali smo i još uvijek sanjamo i vrijeme je da se ti snovi konačno pretvore u stvarnost.

HERCEGOVINA.info