HŠK Zrinjski: Red, rad i disciplina vode juniore prema titulama

Stadion HŠK Zrinjski, FK Željezničar, juniori, juniori HŠK Zrinjski, juniori HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, fk zvijezda 09, HŠK Zrinjski, juniori, juniori HŠK Zrinjski

U sjeni prvog tima, u miru, ali trudom, radom i znojem juniori HŠK Zrinjski krupnim koracima grabe ka tituli prvaka. Ova izuzetno nadarena generacija koju vodi trener Nenad Gagro zaslužuje puno više nego ovih par redaka, ali nažalost u ovoj državi se u malo toga dovoljno ulaže, pa tako i u mlade nogometne kategorije.

Iako neko uporno ponavljaju da NŠ HŠK Zrinjski ne radi dobro rezultati to pobijaju. Juniori HŠK Zrinjski godinama su u vrhu domaćeg nogometa, a to što mladih nogometaša nema u prvom sastavu priča je za neki drugi tekst. Vratimo se mi ovoj sjajnoj generaciji koja se ove sezone vrlo lako može okititi i duplom krunom.

Mladi Plemići nam stalno pokazuju kako se treba nositi dres kluba koji voliš. Ono što krasi ovu generaciju jeste red, rad i disciplina, a to je u mlade nogometaše ugradio trener Gagro koji zna kako osvajati titule sa svojim izabranicima. Za ovu generaciju mladih Plemića može se reći i da je spoj mladosti i iskustva jer tu su igrači koji su po godinama još kadeti, ali i oni koji su iskusili igranje s prvim timom. Taj spoj donio je momčad koju svi respektu i koja trenutno ima šest bodova više od drugoplasiranog Željezničara. Kada se zna koliko puta više drugi klubovi ulažu u svoje omladinske pogone, onda su ovi uspjesi mladih Plemića puno veći. Nekako mi je drago da ovaj tekst o mladim Plemićima pišem na dan kada se sjećamo našeg kolege Ivana Ćubele Ćubija. Pokojni Ivan je pratio sve generacije Zrinjskog i nalazio prostora da im u medijima da prostora koliko zaslužuju. Siguran sam da je sada negdje gore ponosan na ove svoje mlade Plemiće koji upravo na desetogodišnjicu njegovog ranog odlaska pišu najljepše stranice u svojoj povijesti. Danas vjerojatno nismo ni svjesni koliko Zrinjski ima potencijala u svojim redovima. Danas ću nabrojati neke nogometaše koji bi sutra trebali biti okosnica jednog velikog Zrinjskog, velikog Zrinjskog sličnog onoga iz 2008 godine kada je u prvih 11 znalo biti i 7 domaćih igrača. Ovi momci od vratara Savića, preko Krešića, Čoke, Bašića, Šilića. Mašića, (neka mi oproste ostali koje nisam spomenuo) pa sve do Igora Savića i Stanića koji su već u kombinacijama Blaža Sliškovića budućnost su HŠK Zrinjski. U ovu generaciju treba ulagati i spremati je da nastavi tradiciju osvajanja titula. a kako stvari stoje imat će oni i iskustva za osvajanje pokala. Trener Gagro, ali i šef škole Perić znaju kako se to radi. jer su već donosili titule u Mostar.  Drugi bi ovakvu generaciju platili suhim zlatom, u nas je to još na dugom štapu.

U subotu mladi Plemići igraju utakmicu protiv Širokog Brijega i eto prilike doći pogledati i podržati ove sjajne momke na puti prena tituli prvaka.

HERCEGOVINA.info