HŠK Zrinjski: Puno bi nam značilo da u doigravanje za prvaka krenemo s broja jedan

Stadion HŠK Zrinjski, FK Željezničar, HŠK Zrinjski, FK Borac, Stadion HŠK Zrinjski, FK Borac, Stadion HŠK Zrinjski, FK Željzničar
...a trener Blaž Slišković s nova tri boda želi osigurati broj jedan u ligi za prvaka.

- U slučaju da završimo drugi imali bi jako težak raspored u zadnja četiri kola u doigravanju za prvaka. Da bismo to izbjegli, pokušat ćemo u Banjaluci osvojiti sva tri boda jer bi nam puno značilo da startamo s prve pozicije i da dvije prve utakmice u ligi za prvaka igramo kući - kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Uoči 22. kola Premijer lige BiH, nakon kojeg će se liga podijeliti na ligu za prvaka i ligu za ostanak, Zrinjski je prvi na ljestvici s 49 bodova, dva više od drugog Željezničara.

- S obzirom da se igra u terminima subotom i srijedom nismo imali previše vremena za posebne pripreme za sutrašnju utakmicu. Danas ćemo odraditi lakši trening i odmah nakon toga putujemo u Banjaluku - dodao je Slišković.

Podatak da je Zrinjski posljednji put u Banjaluci sva tri boda osvojio još 2009. godine te da su "Plemići" u posljednjih sedam gostovanja kod Borca sedam puta poraženi, ne zabrinjava previše stratega Mostaraca.

- S obzirom na taj podatak, može se reći da kad Borac igra kući sa Zrinjskim da imaju određenu psihološku prednost, ali mi u ovom trenutku imamo kvalitetnu seriju od tri pobjede. Ohrabruje i zadnja utakmica sa Željezničarom gdje smo uz kvalitetu pokazali volju i želju za pobjedom. Ako tako bude u Banjaluci, možemo očekivati da srušimo tu tradiciju protiv Borca - optimističan je Slišković.

Što se tiče sastava u kojem će Zrinjski zaigrati protiv Borca, Slišković kaže kako će morati mijenjati "kartonirane" Kenana Pirića i Advana Kadušića, dok će ostatak momčadi vjerojatno biti isti kao u utakmici protiv Željezničara.

Vratara Pirića zamijenit će Antonio Soldo, umjesto Kadušića zaigrat će Marin Galić ako bude zdrav, a moguće je da tu poziciji pokrije i Srđan Stanić.

- To bi otprilike bilo to. Eventualno, možda bude nekih promjene prema naprijed, ovisno o stanju terena. Pokušat ćemo igrati onako kako igramo inače, sa što je više moguće posjeda lopte. Ako teren to ne dozvoli onda ćemo pred samu utakmicu razmišljati o promjeni taktike - zaključio je trener "Plemića".

Utakmica Borac - Zrinjski igra se u srijedu u 15 sati.

Fena