HŠK Zrinjski: Poraz u Tuzli udaljio Plemiće od Europe

Nada u plasman je tinjala sve do utakmice u Tuzli, a pojačana je vodstvom Zrinjskog nad domaćinom u dva navrata. Kada su domaćini ostali sa igračem manje optimizam je još više narastao, ali sve se to srušilo u samoj završnici susreta kada su domaći zahvaljujući ponajprije greškama nogometaša Zrinsjkog uspjeli preokrenuti rezultat i doći do vrijednih bodova.

Nakon ovog kola kandidati za Europu su odmakli Zrinjskom (Sarajevo na 7 i Borac na 6 bodova prednost)i, tako da je sada izlazak na Euro scenu vrlo daleko. Do kraja prvenstva u igri je još 24 boda, ali realno je teško očekivati da će Sarajevo i Borac prokockati prednost, a tu je i Olimpic koji ima bod prednosti ispred Zrinjskog.

Zrinjski je svoje šanse prokockao u posljednjim minutama nekoliko važnih utakmica, i očito je da se mlada momčad nije znala nositi sa pritiskom. Ovog proljeća Plemići su redom protiv Čelika, Zvijezde i Slobode primali pogotke u zadnjim minutama i tako prosuli bodove koji bi ih odveli prema vrhu.

Zrinjski ima mladu i perspektivnu momčad, ali očito to nije dovoljno da se napravi željeni rezultat.  Ambicije su jedno, a realnost nešto sasvim drugo.

hercegovina.info