HŠK Zrinjski: Popović ispred Bekića?

Ovo je sastav s kojim je Branko Karačić krenuo u utakmicu protiv Veleža (1:1) u posljednjoj utakmici prošle sezone, a s kojim će sastavom otvoriti sezonu 2013./2014. odgovor će dati utakmica u četvrtak protiv Santa Colome. Na deset od jedanaest nabrojanih igrača Karačić će moći računati i u Andori - prekrižiti treba samo Miličevića koji je još uvijek na U20 SP-u u Turskoj, no u četvrtak ipak treba očekivati više od jedne prinudne izmjene.

Istina, tri pripremne utakmice (Split 0:1, Široki Brijeg 0:0, Slavija 0:0) nam nisu dale odgovor koji sastav će krenuti, ali su ga ipak dale naslutiti, odnosno otkriti barem osam "sigurnih" - Ratko Dujković bi trebao biti na vratima, Zoran Brković, Radeljić, Aničić i Stojkić u zadnjoj liniji, a Muminović, Đurić i Marjanović u veznom redu. Dakle, upitno je samo tko će biti Muminovićev "partner" u središnjici veznog reda, zatim tko bi trebao ordinirati desnom stranom i kome će Karačić dati povjerenje u napadu. Ako je suditi prema posljednjoj provjeri protiv Slavije, to bi trebala biti tri nova igrača - Srđan Savić, Deni Simeunović i Nebojša Popović, iako pogled na popis putnika sugerira da stručni stožer može posegnuti i za drugim rješenjima, a kojima smo svjedočili u prve dvije utakmice.
Naime, osim Savića za mjesto u sredini veznog reda konkuriraju još Barišić, Vučina Šćepanović i Matej Rozić, na poziciju uz desnu aut-liniju ciljaju još Ivan Crnov i Mile Pehar, dok u napadu Karačić ima i Amera Bekića, koji je počinjao u utakmicama protiv Splita i Širokog Brijega. Naravno, trener Plemića može se odlučiti i za drugačija rješenja, ali s obzirom na ulog, ipak ne vjerujemo da će se odlučiti na neke prevelike eksperimente. Iz razgovora s njim dalo se naslutiti da bi u Andori trebali krenuti Simeunović i Popović, tako da je, zapravo, najveći upitnik tko će biti uz Muminovića.

Dnevni list