HŠK Zrinjski: Pobjeda za rođendan Ultrasa

Samo u prvih pet proljetnih kola Plemići su u zadnjim minutama prosuli četiri boda, a slično je bilo i na par utakmica prvog dijela prvenstva. Zahvaljujući tome danas je Zrinjski daleko od prvog mjesta, a trenutna pozicija ne vodi Plemiće u Europska natjecanja 21. kolo Premijer lige koje je na programu sutra dovodi pod Bijeli Brijeg ekipu FK Borac koja je direktni konkurent Zrinjskom za mjesto koje vodi u Europu. Ukoliko Zrinjski pobjedi u sutrašnjoj utakmici akcije za plasman u Europu rastu, a ukoliko utakmica završi neodlučeno ili porazom Zrinjskom izlazak u Europu će i drugu sezonu za redom ostati samo san. Motiva za pobjedu nogometaši Zrinjskog imaju mnogo, a jedan će sasviom sigurno biti i rođendan navijačke skupine Ultras koga će proslaviti na sutrašnjoj utakmici. Treneru Musi na raspolaganju neće biti Pehar, Aničić i Markić, što će sasvim sigurno predstavljati hendikep za Zrinjski.

KN Ultras 1994-2012

Na današnji dan prije točno 18 godina formirana je grupa navijača Zrinjskog iz Mostara pod imenom Ultras-Zrinjski Mostar. U travnju 1994. godine napravljen je i Inicijativni odbor Kluba navijača Zrinjskog, Ultrasa, koji je imao za cilj da u roku od dvije godine organizira Skupštinu navijača. Ipak, što radi ratnih okolnosti, što radi nemara u roku od dvije godine to se nije napravilo. Na utakmice se odlazilo, a Zrinjski je svoje domaće utakmice mahom prijateljske igrao u Imotskom i u Širokom Brijegu.

Godine 1994. u Mostaru, na stadionu HŠK Zrinjski je odigrana finalna utakmica za prvaka tadašnje Hrvatske Republike Herceg-Bosne u kojoj su se sastali domaćin Zrinjski i ekipa Mladost Dubinta iz Širokog Brijega (današnji NK Široki Brijeg). U dosta zanimljivoj igri navijači nisu uspjeli vidjeti ni jedan pogodak, te je rezultat ostao 0:0. Na toj utakmici skupilo se oko 5000 gledatelja, a onih najžešćih bilo je oko 300 – 400, koji su se smjestili na centralnu zapadnu tribinu stadiona HŠK Zrinjski. Na toj utakmici po prvi put je i postavljen transparent sa natpisom Ultras. Ta utakmica ostala je znači zapamćena po prvom organiziranom okupljanju Ultrasa na utakmicama svog voljenog kluba.

HŠK Zrinjski-FK Borac pred tv ekranima

Utakmica HŠK Zrinjski-FK Borac okarakterizirana je kao derbi kola, te će je direktno prenosti javni tv servis. Utakmica počinje u 17. sati, a sudit će je Pilav iz Sarajeva.

hercegovina.info