FOTO  HŠK Zrinjski: Plemići teško oštećeni u utakmici protiv Sarajeva

Stadion HŠK Zrinjski, kladionica, FK Sarajevo iz Sarajeva, sudačka pogrška

Sudeći prema posjetama i gledatelji su se zaželjeli nogometa, i samo malo nedostaje da bh nogomet krene ka boljitku i zauzme mjesto koje zaslužuje na nogometnoj karti Europe.

Da bi došao do tog mjesta nužno je prije svega popraviti suđenje. Uvijek je bilo i bit će sudačkih pogrešaka, ali s obzirom da važne utakmice sudi čak pet sudaca onda bi se one morale svesti na minimun. Itekako je i važno koji je klub oštećen i sukladno tome se provodi ili ne provodi hajka na suce koji su pogriješili.

Do kraja ovog prvenstva samo je 11. kola i svaki bod je bitan, kako klubovima koji se bore za vrh, tako i onima koji se trude očuvati premijerligaški status. Ovaj puta moramo se osvrnuti na utakmicu HŠK Zrinjski-FK Sarajevo. Derbi u svakom smislu riječi, stadion dobro popunjen i što je najbitnije utakmica bez navijačkih izgreda.

Gledatelji su vidjeli dobar nogomet i četiri pogotka i upravo zbog toga i dolaze na stadione. Nakon pregledane snimke Zrinjski ima razloge za ljutnju jer je dva puta drastično oštećen. Oba puta sudačke odluke su utjecale direktno na rezultat i to se nipošto ne smije prešutjeti.

Prvi puta riječ je o zaleđu nogometašu Zrinjskog u trenutku kada je ovaj krenuo sam prema vratima Sarajeva. Pregledavanjem snimke očito je da zaleđa nije bilo, a trenutni rezultat bio je 1:1-

Drugi puta Zrinjski je teško oštećen kod drugog pogotka FK Sarajevo koji je postignut iz očiglednog zaleđa koje su svi vidjeli osim pomoćnog suca i komentatora koji je prenosio utakmicu

Nakon svega nikome ništa, Zrinjski je drastično oštećen i ostao je bez pobjede u veoma važnom meču protiv velikog rivala. Da je bilo drugačije nema nikakve sumnje da bi federalni mediji bili puni članaka o sudačkim nepravdama.

U foto galeriji pogledajte oba sporna slučaja u kojima se jasno vidi nepostojanje zaleđa nogometaša Zrinsjkog i očito  zaleđe nogometaša Sarajeva kod postizanja pogotka. Sporan je i prvi pogodak Sarajeva koji možete pogledati na posljednjoj fotografiji.

HERCEGOVINA.info