HŠK Zrinjski: Plemići na zasluženom odmoru

HŠK Zrinjski, Plemići, HŠK Zrinjski, FK Sarajevo, premijer liga BIH natjecanje, nogomet, sezona vrijeme
Igrači su dobili slobodno. Ove smo sezone odigrali u svim natjecanjima čak 26 utakmica, što je puno za ovdašnje prilike. Savjetovao sam im dva tjedna potpunog odmora, a svi su dobili i uvodni program priprema, kako bi na početak novog pripremnog razdoblja došli u optimalnoj formi, kazao nam je Branko Karačić koji se nakon duge stanke vratio u Zagreb obitelji:

- Dugo sam izbivao od obitelji, tako da se radujem tomu što ću sada s njima dočekati blagdane - dodao je Karačić.

Solidna sezona

Zrinjski je nakon prvih 19 kola prvenstva četvrti na ljestvici s četiri boda zaostatka za vodećim Željezničarem. U Kupu su Mostarci također prošli u četvrtfinale.

- Imali smo solidnu sezonu. Imali smo uspone i padove, ali smo na kraju zadržali poziciju iz koje otvoreno u nastavku sezone možemo ući u borbu za sami vrh i mjesta koja vode u europske kupove, s tim kako smo i u četvrtfinalu Kupa BiH, te i u tom natjecanju imamo naše ambicije. Sve u svemu, očekuje nas zanimljivo prvenstveno proljeće. Sada nam je svima potreban odmor kako bi pripreme dočekali u dobrom ozračju - dodao je Karačić.

Što se tiče igračkog kadra, situacija je i tu prilično definirana. S Kantarom i Savićem raskinut je ugovor. Arežina je dobio mogućnost da potraži novi klub, koji ako ga želi angažirati, treba platiti samo naknadu za treniranje.

Miličeviću otvorena vrata

Mladom hrvatskom reprezentativcu Miličeviću ugovor je istekao. Njemu su u klubu poželjeli sreću u traženju novog angažmana, a dogovoreno je ako isti ne pronađe da su mu vrata Zrinjskog otvorena. Bekić je dobio dopuštenje za traženje novog kluba. On je još uvijek pod ugovorom, a ako ne pronađe novu sredinu bit će mu ponuđeno produženje. Ugovori su produženi s Peharom na tri godine, te Barišićem na dvije. Za dvije godine produžen je ugovor s Muminovićem, što je vid zahvale kluba za njegov korektan odnos prema dresu.

Vecernji.ba