HŠK Zrinjski: Perićeva momčad može izgledati samo bolje

U prvom dijelu sezone Plemići su napravili dobre preduvjete za ispunjenje zacrtanog cilja, tako da se proljetne ambicije Zrinjskog definitivno mogu okarakterizirati utemeljenim, još više iz razloga što je Zrinjski danas u puno boljoj situaciji nego ljetos, kada je mostarski klub u pripreme krenuo s jako puno upitnika. Najveći je, naravno, bio iznad klupskog rukovodstva, s obzirom da je Zrinjski tek trebao dobiti nove čelnike, no tada razumljiv pesimizam navijača, koji su očekivali još jednu neuspješnu sezonu, vrlo brzo je zamijenjen optimizmom, budući da su novi čelnici ekspresno pokazali da misle ozbiljno, a generator boljeg raspoloženja bili su i neočekivano dobri rezultati Perićeve momčadi.
U ove pripreme Zrinjski je, pak, krenuo bez tih upitnika, tako da je fokus navijača opet usmjeren u željenom pravcu, odnosno na Dragana Perića, igrački kadar, prijelazni rok i proljetni dio sezone, tako da simpatizeri mostarskog kluba s nestrpljenjem čekaju kontrolne utakmice kako bi na djelu vidjeli redizajnirani Zrinjski, koji će na proljeće, nakon dvije bezuspješne sezone, juriti novi plasman u Europu, ali i prvi trofej nakon četiri godine.
S obzirom na nemali broj promjena u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka, kao otegotnu okolnost mnogi će navesti "činjenicu" da je Perić u ovim pripremama opet prisiljen krenuti od nule, odnosno s novim uigravanjem momčadi, no ti "argumenti" u ovom slučaju ipak ne stoje. Naime, Zrinjski u prvom dijelu sezone nije imao prepoznatljivu momčad i stil igre, tako da na proljeće Perićeva momčad može izgledati samo bolje.

Najveća gužva u veznom redu

Kako bi Zrinjski trebao izgledati na proljeće, danas je teško tvrditi. Konkurencija je dovođenjem Ivana Crnova i Hrvoja Barišića zasad najviše pojačana u veznom redu, s obzirom da su zadržani svi igrači s većom minutažom (Miličević, Šćepanović, Arežina, Marjanović, Pehar, Muminović, Žuržinov). U zadnjoj liniji Goran Marković je dobio velikog konkurenta u Gligoru Gligorovu, lijevi bok je bio dobro pokriven i jesenas, dok Pod Bijelim brijegom tek trebaju donijeti odluku može li mladi Daniel Graovac preuzeti ulogu Tonija Markića (bio alternativa za Antu Radeljića i Marina Aničića) ili će se potražiti još jedno iskusnije rješenje. Rupu u napadu nastalu odlaskom Igora Aničića bi trebao popuniti Matija Poredski, a od ostanka ili odlaska Amera Bekića i Marina Jurine najviše ovisi hoće li Zrinjski morati potražiti još jednog napadača, iako napad zapravo i nije toliko problematičan, kako zbog sustava igre s jednim napadačem, tako i zbog činjenice što Perić u vrh uvijek može gurnuti Milu Pehara i(li) Lazara Marjanovića, što je prošle sezone znao napraviti Slaven Musa.

Dnevni list