HŠK Zrinjski: Ostvarili smo ono što smo priželjkivali

Istina, morali su se Mostarci dobro namučiti da dođu do trijumfa protiv Santa Colome, neki će reći i puno više nego što se očekivalo, iako zapravo mučenje nije bilo preveliko iznenađenje, bez obzira što su s druge strane bili amateri. Naime, Karačić je uporno ponavljao da njegova momčad još uvijek nije na natjecateljskoj razini, a neku posebno dobru igru je bilo još teže očekivati kada se vidjelo da će nakon samo dvadesetak dana priprema krenuti s čak pet debitanata. Uz sve to, s druge strane je bio protivnik koji se od prve minute orijentirao na obranu, a ne treba zaboraviti niti na ulog, tako da je grč bio sasvim očekivan.

- Ostvarili smo ono što smo priželjkivali i to je najvažnije, izjavio je Karačić.
- U dva poluvremena pokazali smo dva različita lica - loše u prvom dijelu i dobro u drugom, ali moram reći da sam iz svog iskustva i očekivao da bi moglo biti tako. Sigurno da bi nam bilo puno lakše da smo prvi pogodak postigli ranije, ali opet ponavljam da je rezultat najvažniji, dodao je trener Zrinjskog.

Priznao je Karačić da se jako loše osjećao na poluvremenu, jer je pogled na semafor bio šokantan.
- Naravno da se nisam ugodno osjećao, kako ja, tako i svi koji vole Zrinjski, jer bi poraz bio veliko razočaranje, da ne govorim eventualno ispadanje. Nismo igrali dobro, ali smo i takvi bili bolji od protivnika. Posebno ljut sam bio iz razloga jer smo primili pogodak koji nam se nije smio dogoditi. Bilo je tu nekoliko pogrešaka u nizu, ali veći problem je bila činjenica što smo taj pogodak primili u posljednjim sekundama, jer igračima uvijek govorim da u tim trenutcima ne smije biti rizika u igri.
U nastavku je to već izgledalo puno bolje.

- Igrači su se uspjeli trgnuti i reagirati na pravi način. Nismo odmah uspjeli doći do poravnanja, ali se od prve minute nastavka osjetilo da smo krenuli odlučnije.
Čak pet debitanata u sastavu je imao Karačić.
- U prvom poluvremenu su praktički svi podbacili, tako da su se i oni uklopili u to sivilo. Istina, Dujković je praktički bio bez posla, dok od ostalih s razlogom očekujemo više. Brković je bio samozatajan, Savić malo težak, Simeunović impresioniran, pogotovo u prvom dijelu, dok je najviše pokazao Popović, posebno u nastavku.
Siguran trijumf Karačića najviše raduje iz razloga što će se sada opet moći posvetiti pripremama.

- Nismo još u drugom pretkolu, ali razlika u kvaliteti je ipak velika, tako da bi uzvrat trebao biti formalnost. Naravno, zadržat ćemo ozbiljnost, ali dobro je što ćemo moći pojačati intenzitet rada, što ipak ne bi mogao biti slučaj da je rezultat nepovoljniji. Sigurno da će u uzvratu priliku dobiti i neki igrači koji su u ovoj utakmici imali skromnu ili nikakvu minutažu, zaključio je Karačić.

Dnevni list