HŠK Zrinjski: Ostanak još nije osiguran

...pretendenata za Europu, a danas je jedan od kandidata za - ispadanje!
Istina, izgledi da Zrinjski završi "ispod crte" su zanemarivi, ali pogled na ljestvicu ipak sugerira razočaravajuću činjenicu - ostanak još nije osiguran! U Prijedoru je Zrinjski upisao već četvrti poraz u nizu, odnosno nevjerojatni osmi u jedanaest proljetnih kola. Podsjetimo, jedine pozitivne rezultate Mostarci su ostvarili u utakmicama protiv Leotara (2:0), Željezničara (0:0) i Slavije (2:1), tako da ne čudi što ostanak još nije osiguran, s obzirom da u proljetnom dijelu sezone slabiji učinak od Zrinjskog ima samo odavno otpisana Gradina.

Što kaže matematika? Četiri kola prije kraja Zrinjski je na 33 boda, na sedam više od GOŠK-a i šest od Travnika, odnosno najugroženijih klubova između kojih, svi su uvjereni, treba tražiti drugog putnika u niži rang natjecanja. Ukratko, Plemićima u ovom trenutku za teoretsku potvrdu ostanka trebaju još četiri boda, jer najugroženiji dvojac, zbog međusobnog ogleda u 28. kolu, do kraja može osvojiti maksimalno po deset bodova. Naravno, izgledi da GOŠK i Travnik osvoje po deset bodova su ekvivalentni izgledima da Željezničar ispusti devet bodova prednosti ispred Sarajeva, ali su dovoljan razlog da Pod Bijelim brijegom maksimalno ozbiljnu priđu utakmici protiv Gradine, bez obzira što klub iz Srebrenika još uvijek čeka na prvi trijumf u Premier ligi.

Poraz Zrinjskog u Prijedoru malo je koga iznenadio, prvo zbog očajne proljetne forme, zatim zbog činjenice da je Rudar imao imperativ pobjede, a onda i zbog igračkog kadra na koji je mogao računati Branko Karačić - dovoljno je reći da su Mostarci počeli s osam igrača mlađih od 21 godine. Ipak, Zrinjski je odlično krenuo u utakmicu, poveo lijepim pogotkom Ivana Crnova, njegovim prvijencem u dresu s lentom, a onda se neobjašnjivo - raspao, baš kao u utakmici protiv Radnika (0:2) u Bijeljini, kada je također pokazao dva različita lica.

- Još jedna utakmica nakon koje je teško objasniti kako smo izgledali. Naime, vrlo dobro smo ušli u utakmici, poveli 1:0, imali dobru situaciju da drugim golom možda i riješimo utakmicu, a onda smo neobjašnjivo počeli griješiti, da bi nakon drugog pogotka skroz nestali s terena. Istina, znao sam da će ovi mladi igrači oscilirati, ali takve oscilacije su ipak neobjašnjive, izjavio je Karačić, koji je svjestan da se Zrinjski doveo u neugodnu situaciju, a koja bi mogla biti još teža ako Plemići u srijedu ne pobijede Gradinu.

Raspored...
Borbu za bodove Zrinjski nastavlja već u srijedu domaćom utakmicom protiv Gradine, tri dana kasnije Mostarci moraju na noge Olimpicu, u pretposljednjem kolu Pod Bijelim brijegom će gostovati Sarajevo, dok će sezonu 2012./2013. Zrinjski zaključiti gradskim derbijem protiv Veleža u Vrapčićima.

Dnevni list