HŠK Zrinjski oslabljen i na Tušnju

Stoperski tandem vratio se u kombinacije protiv Sarajeva (4:2), ali u toj utakmici nije bilo kartoniranog Nemanje Stjepanovića. Jasno, on se vraća u kombinacije za subotnju utakmicu protiv Slobode, ali Zrinjski će i na Tušnju biti oslabljen. Ovog puta zbog tri žuta kartona otpast će Samir Duro, a neće biti na Džidića koji je protiv Sarajeva dobio crveni karton. - U prvom tjednu reprezentativne stanke intenzitet treninga bio je malo jači, budući da nam je to bila jedina prilika da fizički podignemo momčad s obzirom da do kraja prvenstva više neće biti predaha. Priprema za utakmicu u Tuzli krenula je, pak, od ogleda u Šibeniku. Još od utakmice protiv Sarajeva je poznato da na Tušnju nećemo moći računati na Džidića i Duru, a kadar bi dodatno mogle prorijediti ozljede, izjavio je Musa i nastavio.
- Mario Ivanković se priključio momčadi, ali on još uvijek nije spreman, tako da neće konkurirati za Slobodu, a vrlo vjerojatno ni za utakmicu protiv Budućnosti. Pavle Sušić je također pod upitnikom, budući da je protiv Šibenika osjetio zatezanje mišića. Vjerujem da se radi samo o istegnuću, ali sa Sušićem moramo biti oprezni s obzirom na dugu stanku koju je imao u prvom dijelu sezone.
Dakle, sve je izglednije da će Zrinjski u novi lov na prvi pozitivan rezultat u gostima ove sezone morati krenuti znatno oslabljen, ali ova situacija možda najbolje otkriva koliko je igrački kadar Zrinjskog danas jači nego u prvom dijelu sezone. Naime, jesenas je izostanak ovolikog broja igrača značio da će na teren poluamaterska momčad, dok sada to nije slučaj.
Ipak, bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će Musa sastaviti vezni red s obzirom da vrlo vjerojatno neće biti čak četvorice (Duro, Ivanković, Sušić, Salčinović) iz pripremnih utakmica uoči nastavka prvenstva.

Priključio se i Lendrić

Prvi strijelac Zrinjskog, ali i Premier lige, Ivan Lendrić, odmah nakon utakmice protiv Sarajeva priključio se mladoj reprezentaciji Hrvatske. Izbornik Ivo Šušak dao mu je po poluvrijeme u prijateljskim utakmicama protiv Ukrajine (1:2) i Mađarske (3:2), a Lendrić je minutažu opet dobro iskoristio, budući da je protiv Ukrajinaca postigao drugi pogodak za U21 reprezentaciju Hrvatske. Podsjetimo, Lendrić je strijelac za Hrvatsku bio i u debiju protiv Slovenije (2:1), što znači da je u tri utakmice postigao već dva pogotka.

dnevni list