HŠK Zrinjski: Osciliramo, ali nastavit ćemo puhati za vrat Sarajevu i Želji

HŠK Zrinjski, Ultrasi, Stadion HŠK Zrinjski, Mario Ivanković, Stadion HŠK Zrinjski, zrinjevci

Taman kada se počela kotrljati priča o nizu neporaženosti koji se u prvenstvu kod kuće rastegnuo na šesnaest utakmica, Zrinjski je pred svojim navijačima prosuo sve bodove protiv Željezničara. Nije da su Plavi razvalili, da su osramotili prvaka, ali uzeli su puni plijen i bodovno se izjednačili na drugom mjestu - šest bodova ispred četvrtog Širokog, pet ispod lidera Sarajeva. Nije panika, nema razloga, ali u Mostaru znaju da će u sljedećem domaćem duelu, u subotu od 16 sati protiv Čelika, biti pod imperativom. Zbog bodova, zbog činjenice da Sarajevo pobjeđuje i pobjeđuje, da se Željo digao..., željo koji je po mišljenju pomoćnika u stožeru, Marija Ivankovića, zapravo samo iskoristio neuvjerljivu partiju Plemića.

- Poraz od Želje? Ništa poražavajuće. Puno nam je ta utakmica značila, bodovno prije svega, izgubili smo je i nema nam druge nego krenuti dalje, komentirao je pa dao jedan kratak presjek igre u derbiju, ali i u zadnje vrijeme općenito.

- Vidjelo se da osciliramo, da smo odigrali dobro prvo, ali i lošije drugo poluvrijeme u kojem se nismo uspjeli vratiti nakon postignutog gola..., moglo smo primiti još jedan. Očito je da nam ove reprezentativne stanke ne leže, što pokazuju i brojke - u zadnjih šest utakmica nakon pauza dobili smo samo jednu.

A upravo ta jedna dobivena utakmica u spomenutom periodu bila je protiv Čelika. Tada, u rujnu prošle godine, Zrinjski je slavio 5:2..., iako je nakon pet minuta bio u zaostatku od dva gola. Danas je Čelik pomalo nepredvidljiva ekipa...

- Loše su startali u jednom teškom rasporedu, ali kasnije su s nekoliko iznenađujućih pobjeda demantirali sve koji su im prognozirali propast. Znaju biti opasni, pogotovo kući, ali znali su i primati golove u 90. minuti i tako gubiti bodove. Kako god bilo, sigurno je da ih ne smijemo podcijeniti.

Imperativ će protiv Zeničana zapravo biti višestruk...

- Moramo se vratiti pobjedama, radi bodova, kako bi se učvrstili u borbi za sami vrh. Želimo nastaviti Sarajevu i Želji puhati za vrat. I Sarajevu će doći kriza kad-tad, samo se mi moramo porinuti da budemo dovoljno blizu da to iskoristimo.

Kadar nije potpun, ali u ovo doba godine uvijek je tako. S tim da Zrinjski ima naglašen taj problem od starta sezone, a to se odražava na izvedbe, posebno napada.

- Već duže vrijeme napadači su nam ozlijeđeni, zbog toga imamo problem s realizacijom. Jedno nas je vrijeme Bilbija sa svojim golovima držao, ali nedostaju ozlijeđeni igrači. Vidjet ćemo koliko će Bekić moći protiv Čelika, možda i Veselinović uskoči, dok je Aćimović van stroja odavno i do kraja ovog dijela sezone.

‘Povoljan raspored'

Sve u svemu, situacija Pod Bijelim brijegom nije idealna, ali moraju doći i takvi periodi. Ohrabruje raspored - po Ivankoviću povoljan. U Mostar dolaze Čelik i Sarajevo, Plemići idu na noge Zvijezdi i Tuzli. "Imamo povoljan raspored, Sarajevo nam dolazi tu u Mostar. Imamo priliku odraditi dobre četiri utakmice i zimsku pauzu dočekati u dobrom raspoloženju", smatra Bakin pomoćnik.
Raspored do kraja jeseni

Zrinjski - Čelik

Zvijezda - Zrinjski

Zrinjski - Sarajevo
Tuzla City - Zrinjski

Čelik: Pet utakmica bez pobjede u Mostaru

Tri poraza i dva remija upisao je Čelik zadnjih pet gostovanja u Mostaru, u tri je navrata u tom periodu teško stradao - dva puta s po 4:0 i jednom 5:2. Zadnju pobjedu Zeničani u Mostaru pamte iz travnja 2013., kada su Pod Bijelim brijegom slavili 2:0. Trenutno Čelik nema rezultate za pohvaliti se - u zadnjih osam prvenstvenih utakmica samo je jednom slavio, krajem rujna protiv Krupe 3:1. I dalje su bez gostujuće pobjede, po bod su izvukli kod Radnika, Mladosti i GOŠK-a.
Osam bivših Plemića u kadru Zeničana

Često iskoče podaci kako Zrinjski igra protiv kluba u kojem je jako puno njegovih bivših igrača, a tako će biti i protiv Čelika. Na Bilinom polju trenutno stanuje osam bivših igrača Zrinjskog od kojih neki nikada nisu dobili priliku u dresu s lentom, dok su drugi igrali važne uloge u kampanjama Plemića. To su Ratko Dujković, Nermin Jamak, Fenan Salčinović, Stevo Nikolić, Salko Jazvin, Tin Karamatić, Marin Jurina i Luka Miletić.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]