HŠK Zrinjski: Okosnica je poznata, ali ne i 'idealnih 11'

...na rezultate otkriva da je u istim upisao četiri pobjede i remi uz samo jedan primljeni pogodak, i to u utakmici u kojoj Dragan Perić nije koristio najbolju momčad.
Iz tih pet provjera nismo saznali "idealnih 11", a odgovor nam nije dala ni nedjeljna utakmica protiv Sarajeva (0:0), iako je ista, barem na papiru, okarakterizirana kao posljednja provjera pred subotnje gostovanje u Trebinju. Naime, Toni Markić, Hrvoje Miličević i Igor Aničić su propustili nekoliko treninga tijekom prošlog tjedna, tako da ih nismo ni očekivali u početnom sastavu na Otoci, no pripreme su ipak, što je i logično, otkrile igrače koji bi u sezoni pred nama trebali imati najvažnije uloge. Naravno, kroz prvenstvo se to može i promijeniti - prošla sezona je najbolja potvrda, no stvari sada ipak stoje ovako.

VRATAR / U prošlu sezonu je kao "jedinica" ušao Adnan Hadžić, dok je Perićev prvi izbor danas Igor Melher, od nove sezone i kapetan momčadi. Melher je i prošlu sezonu završio kao prvi vratar, tako da pripreme tu nisu niša promijenile.

BOKOVI / Rupu nastalu odlaskom Marka Popovića očekivano je popunio povratnik Goran Marković, dok je Perićev prvi izbor na lijevom boku, također očekivano, ostao Pero Stojkić.

STOPERI / Ako je suditi prema minutaži u prošloj sezoni, onda bi prvi stoperski tandem trebali biti Toni Markić i Marin Aničić, ali kroz pripreme se ozbiljno nametnuo Anto Radeljić, tako da će biti vrlo zanimljivo vidjeti kome će Perić ukazati povjerenje u Trebinju.

VEZNI RED / Tu je konkurencija najjača pa zbog toga možemo pretpostaviti kako će Perić najviše rotirati upravo u veznom redu. Vučina Šćepanović, Lazar Marjanović, Igor Žuržinov i Mile Pehar praktički su počeli u svim utakmicama, ozbiljno se nametnuo i mladi Filip Arežina, koji u prošloj sezoni nije puno igrao, a normalno da bi važnu ulogu u momčadi opet trebao imati i Hrvoje Miličević, koji je opravdano propustio veći dio priprema. Milan Muminović proljetos nije puno igrao, no u ovim pripremama ipak je dobivao puno više prilika od Kristijana Ivešića i Darija Krište, koji su u Zrinjski, kao i Muminović, također došli u zimskom prijelaznom roku.

NAPAD / Za razliku od prošle sezone u kojoj praktički nije imao pravu konkurenciju, Amer Bekić je ovog ljeta istu dobio dovođenjem Igora Aničića i Ivana Ferenca, no pripreme ipak nisu otkrile tko je Perićev prvi izbor u napadu, budući da je Aničić zbog kasnog priključivanja i lakše ozljede počeo samo protiv Olimpica (2:0). U istoj utakmici Aničić je potvrdio da može igrati i nešto povučenije, što Periću omogućava i dodatne kombinacije u sastavu.
Bilo kako bilo, čini se da su pripreme najbolje iskoristili Radeljić i Arežina, dok su najviše izgubili Ivešić i Krišto, no ono pravo kreće tek u subotu. Podsjećanja radi, prošle sezone u prvom kolu Slaven Musa je krenuo s Adnanom Hadžićem, Samirom Durom, Vladom Zadrom i Levanom Kutalijom, no oni kasnije ipak nisu imali toliko važnu ulogu u momčadi.

Piše: Mario Pandža / Dnevni list