HŠK Zrinjski: Odgovor daju sljedeća tri kola

Kraj nada označio je domaći poraz od Zvijezde (1:2), odnosno četvrti prvenstveni u nizu, nakon čega su se Pod Bijelim brijegom odlučili okrenuti sljedećoj sezoni, piše Dnevni list.

- Rezultatska kriza je očita, ali veći problem od toga je činjenica da je Zrinjski u još većoj krizi igre, tako da bismo samo izgubili dragocjeno vrijeme kada bismo se zavaravali pričom o Europi. Jednostavno, jedini ispravan put je okrenuti se sljedećoj sezoni, komentirao je trener Branko Karačić uoči gostovanja Zrinjskog na Grbavici, gdje su Plemići remijem protiv vodećeg Željezničara (0:0) nagovijestili izlazak iz rezultatske krize, a onda pobjedom protiv Slavije (2:1) to i potvrdili. 

Osim što je pobjeda protiv Slavije vratila mir u tabor mostarskog kluba, oni optimističniji navijači opet su počeli govoriti o europskim izgledima, ali Karačić je ipak ponovio kako zacrtani plan ostaje nepromijenjen.

- Plan koji smo zacrtali nakon poraza od Zvijezde ostaje nepromijenjen, a utakmice koje slijede dat će odgovor možemo li opet napasti treću poziciju. Mi u svakom slučaju nećemo odustati, pobjede ćemo sigurno tražiti u svim utakmicama, ali zacrtani plan ostaje isti, odnosno selektiranje momčadi za sljedeću sezonu, izjavio je nasljednik Dragana Perića nakon trijumfa protiv kluba iz Istočnog Sarajeva.
Karačićeve riječi ne čude, ali pogled na raspored ipak sugerira kako Mostarci imaju dobru priliku za nastavak niza dobrih rezultata, a ako bi isti i potrajao, onda bi priča o Europi opet mogla postati realna. Dojam je da će odgovor na pitanje može li se Zrinjski vratiti u igru za Europu dati sljedeća tri kola, jer bi u slučaju osvajanja maksimalnih devet bodova izgledi Zrinjskog vjerojatno znatno narasli. GOŠK se čini kao idealan protivnik za novi trijumf, ali puno veće iskušenje Mostarce čeka u Bijeljini protiv Radnika, nakon čega u Mostaru gostuje Čelik.

Zrinjski definitivno ima puno bolji raspored od klubova koji su trenutačno ispred, ali važnije od toga je činjenica da se Mostarci dižu, što je i glavni razlog za vjeru kako Zrinjski može nastaviti niz pobjeda. Naravno, opet ostaje pitanje može li to biti dovoljno za anuliranje minusa, jer će za tako nešto biti potrebni i kiksevi konkurenata.

Podsjetnik na 2007.


Da Pod Bijelim brijegom ne smiju gubiti nadu sugerira epilog sezone 2006./2007. Mostarci su tada pet kola prije kraja imali sedam bodova manje od drugoplasirane Slavije, ali su u posljednjih pet utakmica osvojili maksimalnih petnaest bodova i na kraju ipak završili ispred kluba iz Istočnog Sarajeva. Plemićima je drugo mjesto donijelo kvalifikacije za Kup UEFA, dok su se u Slaviji morali zadovoljiti nastupom u Intertoto kupu.

Raspored do kraja

23. kolo    Zrinjski - GOŠK
24. kolo    Radnik - Zrinjski
25. kolo    Zrinjski - Čelik
26. kolo    Rudar - Zrinjski
27. kolo    Zrinjski - Gradina
28. kolo    Olimpic - Zrinjski
29. kolo    Zrinjski - Sarajevo
30. kolo    Velež - Zrinjski