HŠK Zrinjski: Od euforije do razočarenja

Prije samo desetak dana svi su bili složni u konstataciji da je Zrinjski ove sezone sposoban za velike rezultate, a onda su uslijedile loše igre i porazi koji su razočarali navijače.

Uoči utakmice sa FK Olimpicom Zrinjski je bio na odličnom 3. mjestu, a nakon sinoćnje utakmice sa Sarajevom Plemići su tek šesti. Između ove dvije utakmice i dva poraza desio se još domaći neuspjeh sa Rudarom u onoj ponovljenoj utakmici.

Porazi su sastavni dio igre, ali navijače ne bole porazi koliko slaba i bezidejna igra njihovih ljubimaca. Porazni su statistički podaci da su u sve tri gore nabrojane utakmice nogometaši Zrinjskog nešto konkretnije pokušali napraviti tek nakon 8o. minuta igre.

Nakon ovih utakmica evidentno je da Zrinjski ipak nema momčad koja bi ponovila uspjehe iz 2005 i 2008 godine i vratila titulu prvaka pod Bijeli Brijeg, ali stoji i činjenica da još ništa nije izgubljeno.

Zrinjski do kraja ove natjecateljske sezone ima još dvije utakmice koje mora pobijediti. Prva je na rasporedu u srijedu sa Zvijezdom i pobjeda u toj utakmici osigurala bi klubu miran san jer bi prezimljavanje u Kupu dalo nadu da se preko ovoga natjecanja može izboriti plasman u Europi.

Tri dana nakon toga slijedi utakmica sa Veležom i u toj utakmici igrači moraju ginuti za svaku loptu i pobijediti za svoje vjerne navijače. Nije bitno tko će u ovoj utakmici nastupiti, a oni koji nastupe moraju dati sve od sebem, a onima koji ne budu tako i postupili treba pokazati izlazna vrata kluba.

Neke dublje i veće analize ostavit ćemo za tek nakon se spusti zavjesa na ovu kalendarsku godinu. Nakon toga bit će vremena za remont momčadi, i za dovođenje kvalitetnih pojačanja bez kojih će i ova momčad biti samo prosjek to moramo istaći nikad slabije domaće lige.

hercegovina.info