HŠK Zrinjski: Nova prilika za Antu Radeljića

Prvaci

... odlazak 24-godišnjeg braniča, prije svega, znači kako se opet otvara prostor za Antu Radeljića, prošle sezone jednog od standardnijih Plemića u osvajanju titule.
Podsjetimo, u prvom dijelu prošle sezone Radeljić je stoperski tandem činio zajedno s Marinom Aničićem, a nakon što je ovaj otišao u Kazahstan, Radeljićev partner u središnjem dijelu obrane postao je već pomalo zaboravljeni Radosav Aleksić. Tako je bilo sve do posljednjeg kola, dok je u novu sezonu Zrinjski ipak krenuo s novim stoperskim tandemom koji su činili Daniel Graovac i Matija Katanec.
Naime, Aleksić je vrlo brzo shvatio kako je izgubio povjerenje Branka Karačića pa je između dvije europske utakmice protiv Maribora zatražio sporazumni raskid ugovora, dok je Radeljića iz sastava izbacila, prije svega, ozljeda, a onda činjenica što Karačić, potpuno razumljivo, nije želio mijenjati tandem koji je funkcionirao odlično od prve do posljednje utakmice tijekom jeseni. Zbog svega toga Radeljić se u prvom dijelu sezone morao zadovoljiti "mrvicama" - u petnaest kola upisao je samo četiri nastupa, no vrlo dobro je znao zašto je na klupi i zbog toga nije želio očajavati.

- Ne mogu biti ljut što sam izgubio mjesto u sastavu. Jednostavno, propustio sam pripreme i sada sam prisiljen čekati novu priliku. Graovac i Katanec igraju vrlo dobro i trener Karačić zbog toga nema razloga mijenjati stoperski tandem. Naravno, volio bih igrati, ali svjestan sam zašto sam preselio na klupu, izjavio je Radeljić dan nakon što je u Kup utakmici protiv Sloge (4:1) postigao hat-trick.
U svakom slučaju, činjenica je kako se sada opet otvara prostor za visokog stopera, iako je Mišo Krstičević u utorak izjavio kako je Radeljić i prije odlaska Kataneca bio igrač koji je bio u njegovim najozbiljnijim planovima za proljeće.
- Odlaskom Kataneca došli smo u situaciju da tražimo novog stopera, ali to ne znači kako će taj novi igrač automatski upasti umjesto Kataneca. Naime, osim Graovca tu je i Radeljić, a on je, kao što je poznato, do ove sezone bio standardan, izjavio je Krstičević.

- Osim toga, sigurno je kao ćemo kroz pripreme uigravati i sustav s trojicom u zadnjoj liniji, što također otvara prostor za Radeljića, a s njim u sastavu momčad dobiva i u fazi napada, jer je on vrlo opasan u prekidima. Zrinjski je jesenas u petnaest kola postigao samo jedan pogodak nakon skoka i tu sigurno ima prostora za napredak, dodao je trener Zrinjskog

Je li Stjepan Radeljić sljedeći?

Transferi Marina Aničića u kazahstansku Astanu i Matije Kataneca u talijansku Speziju najbolja su potvrda kako su na nogometnom tržištu lijevonogi stoperi itekako traženi, a Zrinjski u svojim redovima možda već ima njihovog nasljednika. To bi mogao biti Stjepan Radeljić, 17-godišnji junior mostarskog kluba i sedam godina mlađi brat Ante Radeljića, koji će vrlo brzo "pokucati" na vrata prve momčadi.

Dnevni list