FOTO  HŠK Zrinjski - NK Široki Brijeg 1:0 (0:0)

Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg

HŠK Zrinjski - NK Široki Brijeg      1:0    (0:0)

Derbi je na stadion pod Bijelim Brijegom privukao oko 4000 gledatelja, Utakmica se igrala po velikoj vrućini s obzirom da je Mostar i danas najtopliji grad u regiji.

Zrinjski je na krilima velike pobjede u Sarajevu dočekao velikog rivala oslabljen neigranjem Bilbije, ali u momčad se vratio kapetan Pero Stojkić.

I Široki je bio uspješan na početku natjecanja koje je otvorio domaćom pobjedom nad Slobodom.

Slišković je izveo slijedeći sastav: Pirić, Galić, Jović, Pezer, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Katanec, Ćavar, Filipović. Još su igrali Barišić, Jazvin i Čirjak.

Njegov kolega Sabljić se odlučio za ovu jedanestoricu: Bilobrk, Matić, D.Ćorić, Čabraja, Menalo, J.Ćorić, Begonja, Bralić, Krstanović, Marković.

Prvi dio završio je bez zgoditaka, premda su Plemići bili bolja momčad. Imao je Zrinjski dobre prigode preko Jovića i Filipovića, a uzvratili su gosti preko Ćorića i Menala.

U drugom dijelu pokšava Zrinjski preko Perišića i Ćavara, ali se rezultat ne mijenja. .Ključni detalj utakmice dogodio se u 71. minuti, kada je Matić srušio Filipovića, nakon čega je  sudac Čuić pokazao na bijelu točku. Jović je iz jedanaesterca pogodio mrežu Širokog za veliko slavlje navijača Zrinjskog. Mogli su do kraja Plemići do još kojeg pogotka, ali su Jović i Jazvin bili neprecizni.

Utakmica je tako završila zasluženom pobjedom Plemića 1:0.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info