HŠK Zrinjski: Ništa nije izgubljeno

...na startu proljetnog prvenstva, a nakon samo odigrana tri kola i više su nego razočarani. Uoči starta drugog dijela najavljivan je pohod na Europu, ali najave su jedno, a stvarnost nešto sasvim drugo.

Plemići su na startu imali i odličan raspored, te su navijači očekivali minimum šest bodova iz prva tri kola, dok su oni najoptističniji glasno razmišljali o svih devet. Na otvorenju sezone pobijeđen je NK Travnik 2:0 u igri koja će se brzo zaboraviti. Po sustavu igru briši bodove piši, ili prvi se mačići u vodu bacaju, očekivala se bolja igra i sigurna pobjeda nad Čelikom u drugom kolu. Međutim i to se pokazalo kao račun bez krčmara. Limitirana momčad Čelika uspjela je Zrinjskom oteti dva domaća boda u igri bez velike igre. Slaba je utjeha Plemićima što su gosti iz Zenice prešli centar par puta i što su postigli pogodak u sudačkoj naknadi. Treće kolo je donijelo bolan poraz od Olimpica od 3:0. Olimpic jeste odlična ekipa sastavljena od kvalitetnih nogometaša, ali ekipa koja ima ambicije da se plasira u Europu ne smije ni od koga gubiti 3:0 bez ispaljenog metka.

Srećom po Plemiće ostali rezultati u prva tri kola nisu uzrdmali Europske ambicije, a ni direktni konkurenti Zrinjskog nisu se baš proslavili. Široki Brijeg, Borac i Sarajevo nisu pokazali ništa više od Zrinjskog, tako da stanje nije tako crno, bar ne što se tiče stanja na ljestvici. Ono što više zabrinjava jeste igra Zrinjskog koja ne sliči igrama  u završnici priprema kada smo gledali jedan drugi nogomet.

Zrinjski ima mladu momčad koja je sposobna odigrati odličnu utakmicu bez obzira na ime protivnika sa kim se sastaje. Ruku na srce domaća liga nema kvalitetu koja odskače, niti postoji klub koji je puno bolji od ostalih. Željezničar jeste puno uložio ove sezone, ali teško bi bio na mjestu (osam bodova prednosti) gdje je sada da nije bilo pomoći sudaca u prvom dijelu prvenstva.

Rezime svega jeste da još ništa nije gotovo što se tiče viza za Europska takmičenja, i još je mnogo utakmica do kraja prvenstva. Slijedeće kolo pod Bijeli Brijeg dolazi Željezničar. Još su svježa sjećanja na utakmicu iz prvog dijela prvenstva kada su nogometaši Zrinjskog pokradeni na Grbavici, a Ultrasi premlaćeni od strane sarajevskih batinaša u uniformama policije.

Ukoliko Zrinjski odigra utakmicu sličnu onoj sa Širokim Brijegom pred start prvenstva navijači će zaboraviti sve gore nabrojano. Navijači će i ovaj puta biti uz svoj klub bez obzira na dosadašnju slabu igru i bez obzira kolika će cijena ulaznice biti. Ono što od svojih nogometaša traže jeste samo da ginu za dres koji nose, a ako ginuli za njega rezultati neće izostati.

hercegovina.info