HŠK Zrinjski: Netko od napadača mora početi zabijati

Naime, od jedanaest strijelaca Zrinjskog ove sezone samo je jedan napadač - Amer Bekić, ali i on se "ugasio" nakon odličnog starta, s obzirom da je u posljednjih jedanaest kola strijelac bio samo u pobjedi protiv Rudara (3:1). Bekićeva minutaža jasno otkriva da je on ove sezone prvi izbor Slavena Muse. Mladi napadač, koji je u Zrinjski došao prošlog ljeta iz tuzlanske Slobode, odlično je ušao u sezonu - u prvih šest utakmica četiri puta se upisao u strijelce, no nakon toga je stao te je njegov golgeterski post trajao sve do posljednjeg kola jeseni i spomenute utakmice protiv Rudara. No, oscilacije 19-godišnjeg napadača su sasvim normalne, jer je bilo iluzorno očekivati da igrač kojem je ovo službeno prva seniorska sezonu može nastaviti tamo gdje je stao Ivan Lendrić, bez obzira što je i Splićaninu, koji je u dresu Zrinjskog postao prvi strijelac Premier lige, prošla sezona bila debitantska u seniorskom nogometu.

Bekićev skroman učinak u posljednjim utakmicama bio bi manje problematičan da je Musa u momčadi imao napadača koji bi rasteretio mladog Tuzlaka, no nula pored Mile Pehara i Phila Jacksona jasno otkriva da ga nije imao. Istina, Pehara je teško i karakterizirati klasičnim napadačem, jer u trinaest utakmica u kojima je skupljao minutažu nije uvijek igrao u napadu, ali u onim utakmicama u kojima jest, nije uspijevao zatresti mrežu.

Najveće razočaranje ipak je Jackson, budući da je Kolumbijac još uvijek bez pogotka, kako u devet službenih utakmica, tako i u onim prijateljskog karaktera. U nastavku prvenstva je još uvijek bez minute (protiv Olimpica nije konkurirao zbog želučanih problema), no 27-godišnji napadač, ipak, još ima vremena za dokazati kako njegovo dovođenje nije bio promašaj.

Bilo kako bilo, jasno je da će zacrtani cilj biti teško ostvariv ako se napadači ne probude i krenu zabijati.

Novi napadač se nije ni tražio

Unatoč skromnom učinku Amera Bekića, Mile Pehara i Phila Jacksona, zanimljivo da Zrinjski u zimskom prijelaznom roku nije ni tragao za novim napadačem, što jasno sugerira da su Pod Bijelim brijegom vjerovali da se u lovu na Europu mogu osloniti na spomenuti trojac.

Rekord u sezoni 2006./2007.

Amer Bekić (5), Mile Pehar (0) i Phil Jackson (0) trenutačno su na samo pet pogodaka i to zahvaljujući isključivo Bekiću. Usporedbe radi, napadači Zrinjskog su u sezoni 2006./2007. postigli rekordna 42 pogotka - Zoran Rajović jedanaest, Krešimir Kordić devet, Lamine Diarra osam te Matija Matko i Admir Joldić po sedam.

Dnevni list