HŠK Zrinjski: "Nemamo pravo odustati od Europe"

HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, Slaven Musa
Tako imamo 16-17 igrača koji će podnijeti najveći teret i koji mogu odgovoriti postavljenim zadacima", kaže u razgovoru za "Studio 88" Slaven Musa, trener Zrinjskog.

Utakmicom protiv Širokog Brijega, nogometaši Zrinjskog su zaključili pripremni period. Iako je bilo planirano da Zrinjski tokom pripremnog perioda odigra 13 utakmica, dvoboj protiv Širokog Brijega je bio tek sedmi.

Zbog vremenskih nepogoda, Zrinjski je ostao bez dvije utakmice koje su bile planirane na turniru u Čitluku, tri su bile najavljene na "Istria Winter Cupu", pa još jedna prijateljska protiv Iskre iz Bugojna.

Bez obzira na to, Slaven Musa je zadovoljan ostvarenim, pogotovo kada se gledaju utakmice Zrinjskog protiv Željezničara, Borca, Širokog:

"Probleme koje smo imali mi, imala je većina ekipa u BiH. Period od nekih 10-15 dana kada nismo koristili veliki teren smo proveli radeći na manjim, zatvorenim. Naravno da bi dobro bilo da smo do kraja realizirali naš program, ponajviše zbog novih igrača koji su tu, ali bez obzira na to, ja sam zadovoljan ostvarenim, nismo previše izgubili. Imali smo dodatni tjedan s obzirom da je prvo kolo prolongirano i utakmica protiv Širokog je pokazala da smo na pravom putu", rekao je Musa.