HŠK Zrinjski: Neki su već odigrali posljednju utakmicu

Dakle, osim što će mostarski derbi dati odgovor može li Zrinjski pobijediti u Vrapčićima i tako eventualno zakomplicirati situaciju gradskog rivala u njegovoj borbi za ostanak, za pretpostaviti je i da nećemo morati dugo čekati kako bi se ispostavilo za koga je sve utakmica protiv Veleža bila oproštajna od Zrinjskog, iako su se neki od dresa s lentom praktički već oprostili. Primjerice, Igora Žuržinova u kombinacijama nije bilo još od domaćeg poraza od Zvijezde (1:2), tako da ne treba biti pretjerano upućen u zbivanja Pod Bijelim brijegom za zaključak kako službeni rekorder po broju utakmica više neće oblačiti dres Zrinjskog.

Ostali? Adnanu Hadžiću ističe ugovor i za njega je odavno poznato da nakon četiri godine odlazi iz Zrinjskog, Josipa Lisicu, Hrvoja Barišića, Ivana Ferenca i Marina Jurinu iz planova za sljedeću sezonu briše skromna ili nikakva minutaža u proljetnom dijelu sezone, dok su mnogi mišljenja kako su se Vučina Šćepanović i Matija Poredski od dresa Zrinjskog oprostili crvenim kartonima u utakmici protiv Sarajeva, baš kao i Makedonac Gligor Gligorov obnavljanjem ozljede uoči istog ogleda.

S obzirom da nabrojani igrači ionako ne bi bili u užim kombinacijama za Velež, oni zapravo i nisu toliko važni za ovu priču, koliko statusi igrača koji bi mogli zaigrati u Vrapčićima, a koji su iz raznoraznih razloga pod upitnikom, poput Marina Aničića, Lazara Marjanovića, Pere Stojkića, Hrvoja Miličevića, Velibora Đurića, Filipa Arežine, Amera Bekića..., odnosno igrača za koje se danas također nismo spremni okladiti da će početi pripreme sa Zrinjskim, bez obzira na važeće ugovore. Naravno, izgledi da će svi oni predstojećeg ljeta napustiti mostarski klub su zanemarivi, ali da će se neki od njih također naći u rubrici "otišli", ne treba sumnjati, još više kada se zna da je predstojeći prijelazni rok posljednja prilika da Zrinjski zaradi na nekim igračima (Aničić, Miličević).

Utakmica protiv Veleža vrlo lako bi mogla biti oproštajna i za Branka Karačića, iako nasljednik Dragana Perića na klupi Zrinjskog ne sjedi ni dva mjeseca. Karačić je pod upitnikom iz dva razloga, prvo zbog činjenice što je prvog dana travnja dogovor s klupskim rukovodstvom postigao samo do kraja sezone, a onda i zbog činjenice što mu u prilog ne idu rezultati. Istina, s obzirom da je u ruke dobio momčad koju nije ni selektirao ni pripremao, Karačić definitivno zaslužuje malo veći kredit, ali i on je svjestan da dvije pobjede (Slavija 2:1, Gradina 2:1), tri remija (Željezničar 0:0, Olimpic 0:0, Sarajevo 2:2) i šest poraza (Željezničar 0:2, Zvijezda 1:2, GOŠK 0:3, Radnik 0:2, Čelik 0:2, Rudar 1:4) nije učinak koji može zadovoljiti klupske čelnike, još više kada se zna da je Zrinjski četiri od tih šest poraza upisao na domaćem travnjaku.

Velež? Da, Karačić bi eventualnim trijumfom u Vrapčićima svoje izglede za ostankom na klupi zasigurno povećao, ali danas je ipak puno više odlasku nego ostanku. Pitanje je samo tko ga može naslijediti, jer favorita u ovom trenutku ne vidimo.

Dnevni list