HŠK Zrinjski: Neki su sami sebi ispisali ispisnice

Ovako smo pisali nakon što su Mostarci u 20. kolu upisali četvrti prvenstveni poraz u nizu, a iako su remi protiv Željezničara (0:0) i trijumf protiv Slavije (2:1) sugerirali da bi se Plemići možda mogli vratiti na pravi put i eventualno doći do prilike opet napasti treću poziciju, nova domaća blamaža - ovog puta protiv (uoči utakmice) otpisanog GOŠK-a (0:3), ipak je potvrdila da je ova sezona završena.

Iako su igrači Branka Karačića dobro reagirali u utakmicama protiv Željezničara i Slavije, loša igra protiv GOŠK-a, jasno, nije nikakvo iznenađenje, jer kako Zrinjski izgleda ove sezone, iznenađenje je zapravo kada Mostarci odigraju dobru utakmicu. Istina, očekivalo se da će barem pristup biti na željenoj razini, ali obzirom da je i on izostao, onda ne čudi što je Zrinjski izgledao kao u nedjelju, jer bi se, budimo realni, ovaj Zrinjski mučio i da je pristup bio dobar, jer probajte se sjetiti utakmice u kojoj su Mostarci rutinski došli do pobjede.

Loš pristup još više čudi kada se zna da su Pod Bijelim brijegom nakon Zvijezde odlučili napraviti zaokret i krenuti sa selektiranjem momčadi za sljedeću sezonu, no igrom protiv GOŠK-a neki igrači su vjerojatno sami sebi ispisali ispisnice koje će dobiti u ljetnom prijelaznom roku. Podsjetimo, Karačić je uoči gostovanja na Grbavici izjavio kako su Pod Bijelim brijegom zauzeli stav da se završnica sezone iskoristi kako bi se došlo do zaključaka na koje igrače se može računati u selektiranju momčadi za sljedeću sezonu. U potrazi za istim trebala je pomoći i utakmica protiv GOŠK-a, ali pomogla je samo da se dođe do zaključaka na koje igrače se ne može računati. S tom konstatacijom se složio i Karačić, ali o imenima očekivano nije želio govoriti, iako je kazao kako svojom pogreškom smatra što Marko Odak i Ante Čilić nisu krenuli od prve minute - ušli su umjesto Gorana Markovića i Josipa Sesara.

No, Karačić imena zapravo nije trebao ni spominjati, jer će odgovore na ta pitanja otkriti minutaža u predstojećim utakmicama. Primjerice, Igor Žuržinov u posljednje tri utakmice nije odigrao ni minute, dok je povratnik Velibor Đurić treću utakmicu u nizu ostao izvan sastava. Za zaključak da oni ne kotiraju dobro bolja potvrda od toga ne treba, a sljedeće utakmice će otkriti koji još igrači mogu početi tražiti novi klub. Prva od njih je već danas u Bijeljini...

Ostala još Gradina

Je li poraz od GOŠK-a iznenađenje? Sam rezultat definitivno jest, ali poraz baš i ne, bez obzira što je s druge strane bio, uz odavno otpisanu Gradinu, glavni kandidat za ispadanje. Naime, treba li podsjećati kako su Zrinjskog ovog proljeća u Mostaru pobijedila još dva pretendenta za niži rang, Travnik i Zvijezda, kao i da su se Plemići jesenas jako mučili s ostalim pretendentima za niži rang - pobjede protiv Radnika (2:1) i Veleža (2:1) su upisane više sretno nego spretno, dok je Rudar (0:0), još jedan klub iz donjeg dijela ljestvice, također ostao neporažen. Ostalo je još da vidimo kako će proći utakmica protiv Gradine.

Dnevni list