NK Široki Brijeg: Musa nakon tri utakmice nezadovoljan realizacijom

Trener Slaven Musa manje-više je zadovoljan do sada odrađenim poslom, no ima i zamjerki. Nakon 2:2 sa Željezničarom uslijedio je još jedan remi, sa Zrinjskim bez golova. U provjeri koja je uslijedila nakon toga upisana je prva pobjeda, a protivnik je bio Vitez. Usprkos manje-više uvjerljivoj pobjedi (3:1), Musa nije do kraja bio zadovoljan napravljenim poslom.

- Realizacija u prvom poluvremenu s Vitezom nije bila ni na minimumu, nismo zabili nekih pet-šest prilika. Drugo poluvrijeme, čim smo zabili, bilo je lakše za igrati. Treba uzeti u obzir da su to tek neki obrisi naše igre, ali realizacija nije bila dobra.
Što to može značiti za nadolazeće europske duele? Pa, razliku između prolaska i ispadanja, recimo. Musa to itekako dobro zna.

- Svaka minimalna pogreška će nas skupo stajati u Europi, zato ćemo ih nastojati svesti na minimum..., a za to prijateljske utakmice i služe. Ja sam s angažmanom igrača zadovoljan, jer na treninzima zaista naporno rade i nastoje to prenijeti na utakmice. Ponavljam, u obrani ne smije biti pogrešaka, dok u napadu i nemamo previše nekog izbora, imamo što imamo.

Kadar je općenito u zadovoljavajućem stanju. Svi izuzev jednog igrača treniraju.
- Samo Damir Džidić ne trenira. Ne smije se uopće izlagati bilo kakvom naporu. Trenutačno odrađuje terapije i sigurno ga neće biti nekih mjesec dana.
Dobra je vijest i to što su se konačno priključili mladi igrači iza kojih je nastup za Mediteransku reprezentaciju u Turskoj.

- Mirko Marić, Branimir Odak i Jozo Špikić priključili su se ostatku momčadi, pred kojom su još tri utakmice. U petak i nedjelju igramo na Memorijalu, a 12. srpnja imamo u načelu dogovorenu utakmicu s Veležom u Vrapčićima. Kroz te ćemo utakmice igračima na koje se ozbiljnije računa dati veću minutažu.
Široki će 14. memorijalni turnir Gojko Šušak otvoriti utakmicom s Braniteljom, na rasporedu u petak na Pecari u 20.30.

U četvrtak u Sofiji

Musa će u četvrtak u pratnji čelnika kluba "špijunirati" u Sofiji, gdje će prvu utakmicu 1. pretkola Europske lige igrati potencijalni protivnici Širokog u nastavku natjecanja - Levski i kazahstanski Irtiš.
- Očekujemo Levski, ali najbolje se iz prve ruke uvjeriti u snagu oba potencijalna protivnika, da kasnije ne bude iznenađenja. Bit će to ujedno prilika za čelnike kluba da naprave potrebne korake u organizaciji puta, ako dalje prođe Levski, rekao je širokobriješki šef struke.

Vitez - solidan novi premierligaš

Širokobriježani su s Vitezom prijateljske utakmice igrali i ranije, no ovog puta taj njihov česti sparing-partner imao je i predznak premierligaša..., novog premierligaša.
- Doveli su nekoliko kvalitetnih igrača poput Mišića i Šišića, u prvom poluvremenu, s tom vjerojatno udarnom postavom dobro su se držali. Vjerujem da će se nositi s ekipama poput Zvijezde, Leotara, Rudara i sličnih, jasno, bit će vrlo važno kako će startati svoju prvenstvenu kampanju, rekao je Musa.

Dnevni list