HŠK Zrinjski: Mostarci se pune samopouzdanjem pred Europu

Plemići, HŠK Zrinjski, jasmin čeliković, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, FK Sarajevo, FK Radnik Bijeljina, HŠK Zrinjski
Bit će to predzadnja proba prije europskog gostovanja u Makedoniji i još jedna prilika da se Mostarci napumpaju za prvu službenu utakmicu sezone.
Uvijek je dobro pobjeđivati. U pripremama, u Europi, Kupu, prvenstvu. Zrinjski je dobro počeo, s 5:1 protiv slovenskog drugoligaša Krškog...
- Prva utakmica je, kao i svaka takva, bila teška, konstatirao je novi defanzivac Tomislav Barišić pa dodao: Pobijedili s velikom razlikom, nadam se da ćemo tako nastaviti.
A priliku nastaviti u istom ritmu donosi subotnji okršaj sa Interom u Zaprešiću..., Interom koji je već odradio dvije utakmice ovog ljeta.
- Utakmica kao i svaka druga, nema veze što nije za bodove, idemo na pobjedu, naglasio je Barišić.

Generalno su Tomislav i ostali Plemići jako zadovoljni uvjetima u Čatežu, uostalom tamo se pripremala i A reprezentacija Hrvatske, a svi skupa vjeruju da će se to odraziti i na onaj važniji period koji dolazi - kada se igralo za prolaz dalje u Europi i Kupu, za bodove u prvenstvu...
- Odlično smo odradili pripreme, dobro radimo i zbog svega toga nadamo se proći što dalje u Europi. Kao i uvijek, cilj je titula. Želimo vratiti titulu Pod Bijeli brijeg, zaključio je Barišić.

Što će Vukas napraviti sljedeće?

Kontra Krškog, trener Hari Vukas na teren je poslao dvije različite momčadi u dva poluvremena. U prvom su zaigrali Brkić - Kadušić, Jakovljević, Barbarić, Stanić - Savić, Šovišić, Čirjak - Mašić, Govedarica - Hadžić, u drugom Topolović - Barišić, Krešić, Gojković, Stojkić - Rustemović, Pezer, Čurjurić - Mandić, Bencun - Lendrić. Obje momčadi u 4-3-2-1 sustavu.

Hoće li splitski strateg nastaviti u istom fazonu? Hoće li opet igrati dvije ekipe po 45 minuta, iste postave? Vidjet ćemo. Sigurno je da bi bilo pomalo nerezonski mijenjati sustav u drugoj od tri provjere pred Europu i taj je dio nepoznanice već jasan, no kako će Zrinjski izgledati protiv Intera, to je već druga priča. Previše je varijabli da bi spekulirali, ali ova će utakmica sigurno dati nove smjernice...
Inter, kojeg vodi Samir Toplak i za kojeg igra prošlosezonski Plemić Marin Galić, dosad je odradio dvije provjere, upisao 2:2 kontra slovenskog Aluminija i remizirao bez golova protiv Nogometnog sindikata.

Akademija u subotu odrađuje generalku

Prvi protivnik zrinjskog u Europi, Akademija Pandev, u subotu će odraditi generalku za svoj europski debi. Makedonci su već odigrali pet od planiranih šest utakmica. Počeli su pobjedom nad Lokomotivom iz Plovdiva (1:0), u drugoj su utakmici dobili i njihove zemljake, ekipu Beroe (2:0), nakon čega ih je s 3:2 savladala Slavia iz Sofije. Kontra Academice Clinceni nije bilo pobjednika (1:1), Teuta iz Drača bila je bolja s 4:1. U subotu će se s druge strane travnjaka naći još jedan bugarski klub, FK Vitosha Bistritsa.

Tri je od šest golova Akademije zabio Ljupče Doriev (jedan s penala), zabijali su još Tomče Ilijev, Aleksandar Mišov te mlađi brat vlasnika kluba Gorana Pandeva, Saško. Slavia iz Sofije zabila si je autogol.

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]