HŠK Zrinjski: Mogli smo imati par bodova više, ali zadovoljni smo

Zrinjski željo
Drugim riječima - teško da je moglo bolje. Trener Vinko Marinović se slaže, ali istovremeno je i samokritičan, svjestan da je dojam malčice pokvaren u periodu od 15. do 17. kola.

Imao je Zrinjski nakon 14. kola osam bodova fore, a na zimsku stanku Mostarci će sa ... Odmah je jasno - moglo je bolje, ali Pod Bijelim brijegom ne očajavaju. Naprotiv.

- Iza nas je teška godina, istaknuo je coach Plemića Vinko Marinović.

- Imali smo situaciju godinu završiti sa par bodova više, ali svejedno smo zadovoljni. Godina u kompletu bila je jako dobra. Osvojili smo titulu, u dobrom se svjetlu predstavili u Europi, plasirali se dalje u Kupi i nakon 18. kola držimo prvo mjesto u prvenstvu, dodao je.

Nije bilo teško navući ga na temu tri vezana derbija iz kojih je Zrinjski izvukao samo dva boda..., a moglo je bolje. Blijeda domaća partija protiv Širokog (0:0) prethodila je šokantno ispuštenoj pobjedi u Tuzli (3:3), gdje su Mostarci imali vodili 3:0, a onda je Pod Bijelim brijegom prvaku i lideru šamar opalio Željezničar čija je pobjeda (4:0) odjeknula. Bio je to težak poraz, naprasit kraj impresivne domaće serije od 55 utakmica bez poraza.

- U Tuzli smo imali 3:0 i ispustili pobjedu, to je bilo jedno loše poluvrijeme. Dogodila su se po mom mišljenju još dva, drugo u Bijeljini (1:1) i protiv Željezničara, prisjetio se Marinović, a zatim podsjetio i na dobre stvari, a bilo ih je.

- Većinu sezone smo dominirali, ali ne bih sada posebno isticao neke utakmice, jer svaka je sa sobom nosila tri boda. Ne bih izdvajao ni pojedince na terenu, svi zaslužuju pohvale, iz više razloga. Ove smo sezone napadački kvalitetniji, efikasniji smo nego prošle. Da, primili smo više golova, ali u odnosu na 18. kolo prošle sezone bolje kotiramo - onda smo imali bod zaostatka za Slobodom, sada smo četiri ispred Sarajeva.

Pad u spomenuta tri kola bio je evidentan, no ono što se olako zaboravlja kada se kritizira Zrinjski u završnici jeseni - i rivali su imali crne rupe...

- Svi su imali bolje i lošije periode, ali tabela ne laže. Kada se sve poklopi, ona pokaže gdje ste. Ponavljam, mogli smo imati veću prednost, ali ni četiri boda nisu loša. I dalje smo prvi, gdje želimo ostati na kraju sezone.

Na proljeće će se odigrati još četiri kola prije podjele prvenstva na Ligu za prvaka i ostanak - Zrinjski će gostovati Čeliku i Mladosti te ugostiti Krupu i Metalleghe. Solidan je to raspored, ali i lagan.

- Da, na papiru to djeluje kao lakši raspored, ali liga je zahtjevna pa se ni za jednu utakmicu ne može ustvrditi da će biti lagana. Preko zime će se svi pojačati, mijenjat će, sklapati drukčije ekipe, ali najvažniji je ulazak u drugi dio prvenstva.

‘Pojačati se u svim linijama'

Pod Bijelim brijegom još ne znaju kroz kakve će se promjene u kadru proći ove zime, ali da će ih biti - to je sigurno. "Neki će igrači otići, drugi će doći, više ćemo znati kroz nekih desetak dana kada sve analiziramo", rekao nam je strateg Marinović pa dodao: "Gledat ćemo se pojačati u svim linijama, a sigurno je dobro i to što smo u završnici prvog dijela dobili neke igrače, poput Tonija Jovića koji se uspješno vratio nakon teške ozljede."

Okupljanje 11. siječnja, pripreme u Novigradu

Kadar Zrinjskog na odmoru je već od vikenda. Plan priprema je poznat. Okupljanje je zakazano za 11. siječnja, udarni dio priprema trebao bi se odraditi u Novigradu, a već sada poznato je da će Plemići biti sudionici Memorijala Andrije Ankovića u Gabeli.

Dnevni list