HŠK Zrinjski: Mladi Plemići gaze prema novom naslovu prvaka

Zrinjski-Široki
U sjeni ovogodišnjeg za navijače ipak slabog rezultata HŠK Zrinjski malo tko spominje uspjehe juniora HŠK Zrinjski. Sasvim neopravdano mladi Plemići su gurnuti u neki drugi plan, premda po rezultatima zaslužuju puno više prostora, pa čak i više od svojih starijih kolega koji nisu ispunili očekivanja navijača.
Naravno želje navijača su jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Nitko na svijetu nije pretplaćen na osvajanje titula, pa tako ni HŠK Zrinjski. Plemići su puno toga ostvarili posljednjih godina i zato i jesu najuspješniji nogometni klub u BiH.

Ipak tema ove priče nije prvi tim nego juniori koji krupnim koracima grabe ka još jednom naslovu prvaka.

Do kraja prvenstva još su 4 kola, a Zrinjski i njegov prvi pratitelj imaju odigrati i utakmice ovog kola koje nisu igrali za vikend. Trenutno Plemići imaju velikih šest bodova pred svojim pratiteljima, i s obzirom na raspored, ali i trenutnu formu Zrinjski je veliki favorit za osvajanje još jednog naslova prvaka BiH.

Naslovi koje osvoji Zrinjski imaju puno veću težinu kada se zna da protivnici mladih Plemića imaju puno bolje uvjete za rad, ali i puno veća proračunska sredstva. Ipak mladi Plemići su još jedan u nizu dokaza da na terenu igraju volja, htijenje i znanje, a nikako trening kampovi ili budžet kojim se raspolaže.

Današnja momčad HŠK Zrinjski koju izvrsno vodi trener Nenad Gagro spoj je igrača iz juniorske i kadetske generacije i to je ovoj generaciji dalo jednu veću dimenziju u odnosu na protivnike. Nekoliko juniora već ima potpisane ugovore s prvom momčadi, a nerijetko se mladi Plemići nađu i u kadru prvog tima. Stanić, Savić, Krešić, Mašić, samo su neka imena za koje će se tek čuti i koji sutra trebaju biti nositelji igre Zrinjskog. Ako njima još dodamo igrače koji su po godinama kadeti, a već su nositelji igre kod juniora onda je jasno zašto su Bašić, Šilić i Bošnjak pravi biseri koji dolaze iz omladinske škole. I na koncu opet moramo spomenuti trenera Nenada Gagru koji je dijete i vojnik Zrinjskog, a kome pripadaju najveće zasluge za sjajne rezultate koje postiže momčad koju vodi. Još se svakako mora spmenuti i šef škole Dragan Perić koji također ima puno zasluga za ove uspjehe.

Prva prepreka mladim Plemićima na putu ka tituli u subotu je Velež, pa eto prigode svima kojima su puna usta Zrinjskog da u subotu dođu podržati mlade Plemiće na putu ka novoj tituli..