HŠK Zrinjski: Matija Poredski prvo pojačanje

Matija Poredski, HŠK Zrinjski

Riječ je o sada već bivšem napadaču Solina, vodećeg kluba Druge HNL, koji je sa Zrinjskim dogovorio ugovor na osamnaest mjeseci, preciznije do lipnja 2014. godine. Radi se o 24-godišnjaku koji je u Prvoj HNL iskustvo skupljao igrajući za Slaven Belupo i Lučko, dok je u Solinu proveo proteklih godinu dana - proljetos je postigao pet pogodaka, dok je u prvom dijelu aktualne u osvajanju jesenskog naslova ugradio šest pogodaka.
Poredski bi Pod Bijelim brijegom trebao pojačati oslabljenu konkurenciju u napadu, budući da se Zrinjski već rastao s Ivanom Bubalom i Ivanom Ferencom, dvojicom ofenzivaca koji se nisu naigrali u prvom dijelu sezone, a kako je na izlaznim vratima i Amer Bekić, još jedan napadač koji je minutažu dobivao na kapaljku, onda ne čudi što je prvo pojačanje Zrinjski potražio upravo u napadu.
Podsjetimo, rubrika "otišli" počela se popunjavati odmah po završetku prvog dijela sezone, budući da su klupski čelnici nedugo nakon utakmice protiv Veleža (2:1) dogovorili sporazumne raskide ugovora s petoricom igrača.

Tako su, osim Bubala i Ferenca, bivši igrači mostarskog kluba postali još Robert Grbavac, Mario Vrdoljak i Dario Krišto, dok se rubrika "došli" počela popunjavati jučerašnjim potpisom navijačima Zrinjskog nepoznatog napadača Solina, za kojeg Pod Bijelim brijegom vjeruju da će biti pojačanje.
- On će službeno igrač Zrinjskog postati tek prvog dana prijelaznog roka, ali dogovor je postignut i očekujemo ga 10. siječnja na prvom okupljanju, izjavio je trener Zrinjskog Dragan Perić.

- Vjerujemo da smo napravili dobar posao njegovim dovođenjem. Znamo da su zanimanje za njega pokazivali i neki hrvatski prvoligaši, ali mi smo bili najbrži i najkonkretniji, tako da smo na vrijeme postigli dogovor. U završnici prvog dijela sezone govorio sam da pratimo nekoliko igrača, a Poredski je bio jedan od njih, dodao je Perić.

Poredski sigurno neće biti jedino zimsko pojačanje Plemića, no iako je jesenski kadar smanjen odlaskom iznad spomenutih pet igrača, dovođenje novih imena uvelike ovisi i od rješavanja statusa igrača iznad kojih stoje upitnici.
- Istina, Poredski neće biti jedino pojačanje. Radimo na dovođenju još nekih igrača, ali njihova imena ćemo otkrivati tek kada budemo mogli reći da je dogovor postignut, baš kao što je bio slučaj i s Poredskim. Ono što me raduje jest činjenica da je klub slaganju momčadi prišao maksimalno ozbiljno, što je sigurno zalog za optimizam kada je proljetni dio sezone u pitanju. Ipak, kao što sam rekao i prije nekoliko dana, vremena imamo više nego dovoljno, tako da nema potrebe za žurbu i nestrpljenje navijača, zaključio je Perić.

Dnevni list