HŠK Zrinjski: Marjanović će biti pravi do početka prvenstva

Završilo je bez pobjednika, a prikazanom igrom Slaven Musa nije bio zadovoljan.
- Malo opravdanje može biti što se igralo na umjetnom travnjaku koji je znatno drukčiji od ovog našeg, tako da se igračima bilo jako teško priviknuti, ali najviše sam nezadovoljan što smo "prespavali" prvih trideset minuta. U nastavku smo proigrali, pogotovo nakon ulaska nekoliko novih igrača, ali pobjedu, do koje smo vrlo lako mogli doći, ipak nismo zaslužili, najviše iz razloga jer smo loše ušli u utakmicu, izjavio je Musa. Puno više od igre protiv Borca nas je zanimalo Musino mišljenje gdje je ovaj redizajnirani Zrinjski u odnosu na Banjolučane. Iako zimska igračka križaljaka sugerira da je Musina momčad slabija nego jesenas, trener Plemića ipak je mišljenja da Borac nije kvalitetniji, iako u redovima aktualnog prvaka tvrde da imaju još jaču momčad nego u prvom dijelu sezone.
- I dalje stoji da nam treba defanzivac koji će u zadnjoj liniji osnažiti konkurenciju oslabljenu odlascima Tonija Šunjića i Damira Džidića, ali utakmica u utorak dala mi je za pravo misliti kako Borac nije kvalitetniji od nas. Koliko Banjolučani mogu bolje nego u ovoj utakmici, ne znam, ali sam uvjeren da mi možemo puno više, dodao je Musa.
Jedan od igrača koji definitivno može puno više nego što pruža u pripremama je Lazar Marjanović, 22-godišnji veznjak koji je u prvom dijelu sezone bio ključni igrač Musine momčadi, a koji u kontrolnim utakmicama igra daleko ispod razine na kojoj je bio u većini utakmica jesenas.
- To je istina, ali nisam zabrinut zbog toga. Neki igrači jednostavno sporije ulaze u formu, tako da ne sumnjam da će Marjanović biti na željenoj razini kada krene borba za bodove. Slično je bilo i u ljetnom pripremama, tako da tome ne treba davati preveliku pozornost. Jedino je važno da Marjanović kvalitetno trenira.
Milan Muminović ponovno je, kao i protiv Željezničara i Kozare, priliku dobio u nastavku utakmice, no ovog puta je odigrao znatno kvalitetnije.
- On je provjeren igrač i logično je da se diže svakim novim treningom. Pred nama je još petnaestak dana priprema, tako da će se svi igrači dignuti, zaključio je Musa.

Arežina se mora nametnuti i trkom

Imalo se što vidjeti u utakmici između Zrinjskog i Borca, a najviše će se pamtiti prekrasan pogodak 19-godišnjeg Filipa Arežine.
- Radi se o talentiranom igraču na kojeg se najozbiljnije računa. Tim pogotkom je samo potvrdio svoj potencijal, no osim znanjem Arežina se, ako želi imati ozbiljnu ulogu u momčadi, mora nametnuti i trkom, izjavio je Musa.
Arežina je u Zrinjski došao prije godinu dana iz Sloge, a službeni debi za prvu momčad je upisao u 30. kolu prošle sezone protiv Drine (3:0). U svojoj službeno prvoj seniorskoj sezoni zasad je upisao dva nastupa.

Dnevni list